Sendikalar savaşında son durum!

Sendikalar savaşında son durum!

Memur-Sen Genel Mali Sekreteri ve Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan'dan Kamu-Sen hakkında şok iddialar:

 Memur-Sen Genel Mali Sekreteri ve Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, kadrosunu SGK Yönetim Kurulu Üyeliği'ne taşıyan Kamusen Genel Başkanı Bircan Akyıldız'ın gerçeği yansıtmayan açıklamalarla hem sendikacılığını, hem yönetim kurulu üyeliğini sürdürdüğünü söyledi.

Memur-Sen Genel Merkezi'nde bir basın toplantısı düzenleyen Yusuf Yazgan, Bircan Akyıldız'ın Sosyal Güvenlik Kurumu'ndan kadro karşılığı maaş aldığını daha önce açıkladıklarını, bugün ise söylediklerini gösteren maaş bordrosunun ellerinde olduğunu bildirdi. Yazgan, ilgili bakanlıkların da harekete geçerek, bu gerçeğin tespitini ve gereğini yapmasını istedi.

Bircan Akyıldız'ın sendikal hayatının sona erdiğini söylerken, bunun gerekçesinin Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Yönetim Kurulu Üyeliği'ne seçilmesi değil, kadrosunu mensubu olduğu Makina Kimya Endüstrisi Kurumu (MKE)'ndan SGK'ya nakletmesi olduğunu tekrarlayan Yusuf Yazgan, "Yönetim Kurulu Üyeliği'ni ikinci görev olarak yapması halinde bir sıkıntı yoktur. Ancak Bircan Akyıldız, kadrosunu yönetim kurulu üyeliğine taşıyıp, 4688 Sayılı Kanun'un 15. maddesinde yer alan, 'yönetim kurulu üyelerinin sendika üyesi olamayacakları, sendika üyesi olamayanların da sendika ve konfederasyonlarda yönetici olamayacağı hükümlerini' ihlal etmiştir." şeklinde konuştu.

Kendisinin SGK Yönetim Kurulu Üyeliği'ne sürekli atıfta bulunulduğunu da hatırlatan Yazgan, bu konuya ise şu şekilde açıklık getirdi: Ben, SGK Yönetim Kurulu Üyeliği'ni, ikinci görev olarak yaptım. Bu kurumdan maaş almadım. Sadece huzur hakkı aldım. Kadrom, Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü'nde kalmıştır. Bununla ilgili belgesi olan varsa, buyursun, hodri meydan!"

Devlet memurlarının sadece bir kurumdan maaş alabildiği bilgisini aktaran Memur-Sen Genel Mali Sekreteri ve Büro Memur-Sen Genel Başkanı Yusuf Yazgan, "Bircan Akyıldız, kadrosunu taşımadığını, MKE personeli olduğunu iddia etmektedir. Kadrosunun MKE'de olduğunu iddia eden Bircan Akyıldız, maaşından emeklilik keseneği yapıldığına dair SGK yazısı ve maaş bordrosuna ne açıklama getirecektir? Yönetim Kurulu Üyeliği yapmasında, hukuki bir engel yoktur. Engel, sendikalı olmasındadır. 4688 sayılı Kanun'un 15 nci maddesinin (c) bendinde; sendikalara üye olamayacaklar içinde, 'kurumların yönetim kurulu üyeleri' de yer almaktadır. Sendika üyesi olamayanın sendika ve konfederasyon başkanı olması da yasal olarak mümkün değildir." şeklinde konuştu.

Memur-Sen'in toplum ve millet uğruna menfaat örgütü olarak gördüğü sendikaların, Bircan Akyıldız'a menfaat sağlama kurumuna dönüştüğünü ifade eden Yazgan, 2 bin 200 Ek göstergeli şef kadrosundan 3 bin 600 ek göstergeli Yönetim Kurulu Üyeliği'ne geçmenin başka bir açıklamasının olmadığını kaydetti.

"İDDİALARIMIZI BELGELERİYLE ORTAYA KOYDUK"

İddialarını, belgeleriyle ortaya koyduklarını hatırlatan Yusuf Yazgan, kendilerini iftiracı yakıştırmasında bulunanların, kendi belgelerini ortaya koymaları gerektiğini, aksi durumda bunu iddia edenlerin müfteri olacağını dile getirdi.

Yusuf Yazgan, 12.03.2010 tarihinde Devlet Personel Başkanlığı'na, 15.03.2010 tarihinde ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na Bircan Akyıldız'ın sendika üyeliğinin düştüğü yönünde resmi müracaatlarını yaptıklarını da ifade ederek, bugüne kadar bu kurumlardan herhangi bir cevabın gelmemiş olmasını da düşündürücü bulduklarını belirtti.

Yazgan, Maliye Bakanlığı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Devlet Personel Başkanlığı'nın bu konuda kendilerine düşen görevi yerine getirmesini istedi.

 

Etiketler :