Şenol Güneş: Bu gidişle tribünlere seyirci gelmeyecek

Şenol Güneş: Bu gidişle tribünlere seyirci gelmeyecek

Bursaspor'un teknik direktörü Şenol Güneş, Özlüce Tesisleri'nde bir basın toplantısı düzenledi.

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, "Düşündüğümüz ve oynadığımız oyunun karşılığı olarak puanımız düşük kaldı ama iyi yoldayız. Her geçen gün oyun anlayışı olarak iyi gidiyoruz" dedi.

Güneş, Özlüce Tesisleri'nde düzenlediği basın toplantısında, takımın oynadığı futbolun her geçen gün iyiye gittiğini, 8 müsabakada 13 puan kazandıklarını söyledi.

"İYİ YOLDAYIZ AMA YETERLİ DEĞİLİZ"

Takımın puan kayıpları olduğunu, düşündükleri ve oynadıkları oyunun karşılığı olarak, puanlarının düşük kaldığını aktaran Güneş, şöyle konuştu: "Ama iyi yoldayız. Her geçen gün oyun anlayışı olarak iyi gidiyoruz. Bu bizim için sevindirici. Yeterli değiliz ama kazandığımız maçlar bize moral veriyor. İlginç bir lig yaşıyoruz. Kazanamayan takım yok, kaybetmeyen takım yok. Tüm takımlar aşağıya yukarı aynı konumda. Orta sıradaki bir takım kazandığı zaman ilk 5 içinde, kaybettiği zaman da son sıralarda olabilir. Her maça kazanmak için çıkıyoruz. Güzel futbolla kazanmaya çalışıyoruz. Doğru işler yaptığımızı kamuoyuyla paylaştık. Son maçların ardından alınan sonuçlarla kamuoyunda hava güzel."

Güneş, rakiplerinin kendilerine karşı daha hırslı, oyun anlayışlarını bozmaya çalışılan bir döneme girebileceğini belirterek, "O yüzden dikkatli olmalıyız. Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçı çok önemli. Lige verilecek araya kazanarak girersek, puan kayıplarımızı telafi etmiş oluruz. Sıralamada iyi konuma gelebiliriz. Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor da iyi takım. İyi futbol oynuyor. Bizden daha az maç kaybetti, 14. sırada bulunuyor. İyi hocaları var. Kendi sahalarında Galatasaray maçını kaybettiler, Beşiktaş'ı yendiler. Trabzonspor ile berabere kaldılar. Dışarıda mağlubiyetleri yok" ifadesini kullandı.

"KIRAN KIRANA BİR MAÇ OLACAK"

Suat Altın İnşaat Kayseri Erciyesspor maçının zorluğunu bildiklerini vurgulayan Güneş, şöyle devam etti: "Oyuncularımızın morali iyi. Direncimizin ve inancımızın devam etmesi lazım. Kıran kırana bir maç olacak. Buradan da iyi ayrılırsak daha sonra kendimizi değerlendireceğiz. İlkelerimizden asla vazgeçmeyeceğiz. Sonuçların bize çok büyük katkı yaptığını biliyorum. Kayseri'de seyirci az olabilir. Kendi sahasında maç kazanamama stresini Beşiktaş maçında kırdıkları için avantajlılar. Oyunun ilk bölümünde düşündüğümüzü sahaya yansıtabilirsek, daha iyi bir maç olacağını düşünüyorum. Sivasspor maçından sonra Fernandao ve Belluschi'nin sakatlıkları vardı. Dün itibarıyla takımla çalışmaya katıldılar. Onun dışında bir eksiğimiz yok."

Şenol Güneş, takımın havasının oldukça iyi olduğunu dile getirip, "İyi bir takım oluşturduğunuz zaman yıldız oyuncular o zaman ön plana çıkarlar. Erciyesspor maçına kazanmak için çıkacağız. Kendi görevimizi yapacağız. Oynadığı futboldan keyif alan, izleyenlerin de keyif aldıkları futbol oynamaya çalışacağız. Bununla birlikte seyircinin de geleceğini düşünüyorum. Ama bu işin bir parçası. Seyircinin gelmemesi için bir çok neden var. Bu konu üzerine ayrı bir toplantı yapmak lazım" dedi.

Bir gazetecinin, "PFDK çirkin ve kötü tezahürat nedeniyle 150 bin lira ceza verdi. Bu konuda hakkında neler söylemek istersiniz?" sorusu üzerine Güneş, şu cevabı verdi: "Bunlar ayrıntılı konuşulacak konular. Sadece bizim değil, özellikle ülkeyi yönetenlerin sorunu. Dengeleri, adaleti koymazsanız, doğru kuralları uygulamaya izin vermezseniz, gücünüze göre keyfi kararlar verirseniz, daha büyük tehlikeler bizi bekler. Ne huzuru, ne barışı, ne de mutluluğu bulamazsınız. Bugün taraftarı, yarın hiçbir şeyi bulamazsınız. O sözler söylenmez. Katılıyorum ama öyle şeyler oluyor ki onlara müdahale etmeyip, bunlara ceza veriyorsanız sizin amacınız üzümü yemek değil, bağcıyı dövmek olur. Biz futbol adamıyız. Bu konulara pek girmek istemiyorum. 2 hafta önce oynanan Balıkesirspor maçındaki güzelliği liglerde hiç görmedim ama o maçtan da ceza aldık. Kendi sahamızda, tribünde seyirci yok. Ondan bile ceza yazmayı düşünen temsilciler var."

"TEMSİLCİLER KENDİNE GELSİN"

Temsilcilerin kendisine gelmesini isteyen Güneş, sözlerini şöyle sürdürdü: "Aynı trafikte olduğu gibi. Çıkın yollara her şeye ceza kesersiniz. Yanlışlarla doğruları şu anda karıştırıyorlar. Bizim taraftarımız da o zaman şifreli konuşsun. Futbolun katili papatyalar diyecek veya başka bir şey diyecek. Eğer hukukla oynamak istiyorlarsa... Ama bu da doğru değil. Samimiyetle, iyi niyetle gelen sayısı az olan taraftarımız var. Kaliteli dedik,iki maçtır küfür de duymadık. Ben de neden ceza aldığımızı anlamadım. O zaman PASSOLİG'e, kanun çıkarmanıza gerek yok. Siz oradan zaten kararınızı veriyorsunuz. Bu gidişle tribünlere Türk futbolunu izlemek için seyirci gelmeyecek."

"Bursaspor ile sözleşmeniz 1 sezonluk. Gerçi sezon sonunda genel kurulda var. Bursaspor'daki hedefiniz nedir?" sorusu üzerine Şenol, "Bu, günün konusu değil. Dün geldiğimde nasıl heyecanım varsa aynısı şu anda da var. Burada doğru ilkeleri oturtarak, karşılıklı anlayışı, güveni, başarıyı olabildiğince takıma ve camiaya aktarmak istiyorum. Varsa yanlışlarım düzelterek, iyi izler bırakmak istiyorum. Hiç aklımda Bursaspor'dan yarın gideceğim veya hiç gitmeyeceğim gibi bir düşüncem yok. Bu konuları uygun zamanda konuşuruz" açıklamasını yaptı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.