Şenol Güneş: Şener Serdar ve Enes'i bırakmam

Şenol Güneş: Şener Serdar ve Enes'i bırakmam

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş yeni sezon öncesinde önemli açıklamalar yaptı.

Bursaspor Teknik Direktörü Şenol Güneş, bugün başlayacak olan yeni sezon hazırlıkları öncesinde Özlüce Tesisleri'nde basın toplantısı düzenledi.

Bursaspor'un büyük bir camia olduğunun altını çizen Şenol Güneş basın mensuplarına hoş geldiniz diyerek söze başladı. Takım olarak yeni sezonun ilk çalışmasını bugün yapacaklarına dikkat çeken Güneş, "Takım forma rengini Uludağ'ın beyazından, ovasının yeşilinden almış. Büyük bir camia. Burada olduğum için çok mutluyum. Bugüne kadar Bursaspor'un gelişimine katkı koyan başkan, yönetici, antrenör, personel teşekkür ediyorum. Başta merhum İbrahim Yazıcı ve ebedi aleme göç edenlere de rahmet diliyorum" dedi.

OSMANLI'NIN İLK BAŞKENTİ

Bursa'nın Osmanlı'nın ilk başkenti olarak tarihi bir konuma sahip olduğunu ve sanayisi ile ülke ekonomisine katkı koyduğuna dikkat çeken Şenol Güneş, nasıl bir takım yaratmak istediğinin altını çizdi. Güneş, "Futbola saygılı, en iyiyi arayan, izleyenlerin heyecan duyacağı bir takım yaratmak istiyoruz. Fair-play bizim temel felsefemizi oluşturacaktır. Bursaspor 3 Temmuz sürecinde dik durdu. Bizde temiz futbol için böyle dik duruş ortaya koymalıyız" dedi.

"FUTBOLCU SAHADA İŞÇİDİR "

Şenol Güneş, "Futbolda oyuncu hem işçidir, hem de patron. Futbolun her zaman hakkını vermelidir. Ben sahanın içerisinde patron futbolcu istemiyorum. Futbolcularımın bunu iyi bilmeliler. Eğer sezon sonunda gülümseten bir karenin içerisinde olmak istiyorsak çok çalışmalıyız. Bursaspor geçmişten ders almalı. Hep şampiyonluk, hem de düşmeyi yaşayan takım. Bu nedenle sen ben kavgası bitirilmeli. Şunu unutmayalım şahıslar gelip geçicidir. Bizler tribüne eğlenmek için gelenlere en iyisini vermemiz gerekiyor" dedi. Güneş açıklamalarını şöyle sürdürdü:

"DİNAMİK FUTBOL OYNAYACAĞIZ"

"Hızlı dinamik, pozisyon yaratan, kendi futbolunu oynayan bir takım yaratmak istiyoruz. Futbol savunma yaparak ta oynanır. Ancak bazı maçlarda bu olur. Bu anlayışı yıkacağız. Ben alt yapıdan A takımda oynayacak oyuncular istiyorum. Ancak şunu unutmamak lazım mükemmelliğin kısa yolu çalışmaktır. Bizde öyle yapacağız. Özellikle taraftarlarımızın takımın temposu düştüğünde oyunculara moral vermesini istiyorum. Hepimizin ortak değeri futbol ve Bursaspor'un başarısıdır. Hedefimiz kaliteli futbol oynamaktır. Bunun kolay olmayacağının bilincindeyim."

"7 YABANCIMIZ VAR"

Daha sonra basın mensuplarının sorularını cevaplayan Şenol Güneş şunları söyledi:

"Daha önce izlenip alınanlar var. Elimizdeki yabancılar Pinto, Bargura, Frey, Civelli, Taiwo var. En az zararla kulübün bu dönemi atlatmasını istiyorum. Şuana kadar bir şey yok. Civelli belki kalabilir. Pinto ve Bangura'da gitmeleri yönünde olumlu gelişmeler var denildi. Başkan Recep Bölükbaşı bu sorunla birebir uğraşıyor. Kalecimiz yerli olacak. Şuan Harun birinci kaleci. Frey yedek. Böyle pahalı bir yedeğe ihtiyaç yok diye düşünüyorum. Ben yabancıyı kalede değil ileride düşünüyorum."

"Takımda sol bekte ve sol stoperde sıkıntı var. Bunu giderebilmek için transferler yapıldı. Kazım bu takımın oyuncusu. İyi beğendiğim bir isimdi. Ancak bünyeden çıktı. Dönüşü sıkıntılı olabilir. Kendisiyle görüşmedim ama sıkıntılı olabilir."

"AVRUPA'DA SÜREKLİ VARIZ"

"Bursaspor son 5 yıldır Avrupa'da sürekli var. Bu bir başarıdır. Bursaspor şampiyonluğun coşkusunu tam olarak yaşayamadı. Ufak tefek yanlışlar oldu. Ancak yanlışlar eleştirilirken önemli olan kulübe zarar vermemektir. Tekrarlıyorum Bursaspor 3 Temmuz döneminin dik duran kulübüdür. Sizler doğrulara sarılırsanız bunlar size olumlu yansır. Biz UEFA ve TFF tarafından Avrupa'ya bu yıl davet edildik. Şimdi en iyisini vermek zorundayız. Bu turu geçmek istiyoruz. Bir sonrakini ve gruplara kalmak istiyoruz. Bunu yaptığımızda sürekli Avrupa'da olacağız. Bunu yapacak gücümüz var. Sanıyorum 3 yeni oyuncuyla bu başarıyı yakalarız."

"23 OYUNCUMUZ VAR"

"Şu an kadromda 22-23 oyuncu var. Kadroya yetenekli gençleri aldık. Alt yapıda kaleci Muhammet'i tecrübe kazanması için bünyemizi aldık. Orta alanda fazlalığımız var. Benim ideal kadrom 25-30 arasında. Benim listem belli. Tanımadığım bazı isimleri de almak istiyorum. Avusturya kökenli Aziz bunlardan birisi."

"ŞENER, SERDAR VE ENES'İ BIRAKMAM"

"Ben Şener, Serdar, Enes'in gitmelerine kesinlikle istemiyorum. Ancak şuan resmi bir teklif yok. Enes ligde oynadı. Süreklilikte nasıl olacak merak ediyorum. Ancak Enes yaş olarak dalgalanması olacaktır. Serdar ve Şener bu takımı yukarıya taşıyacak isimlerden bazılarıdır."

"BREZİLYA'DAN 2 OYUNCU İZLEDİK"

"Brezilya'daki dünya kupası maçlarını izlemedim. Ancak maçlardan önce Arjantin'e giderek orada hem tatil yaptım hem de maçlar izledim. Brezilya'nın güvenli olmayacağı için gitmeyi düşünmedim. İzlediğim 2 oyuncu vardı. Onlar takımdakilerden daha ucuz. Ancak şu an elendiler."

"İzlemiyoruz. Kendim Arjantin'e gezmeye gittim. Maçlar izledim. Brezilya tehlikeli bir ülke. Perde arkasında sıkıntılar var. Tercih etmedik. Oyuncu var 1-2 tane. Fiyatları uygun. Ne olacak bilemiyorum. Tartışılır. İzlediğim iki oyuncunun ülkesine elendi. Mehmet hoca Adil ile birlikte idari kadroda olacak. Saha içindeki ilk yardımcım Şeref olacak. Ersel ve Murat diğer ekipteki isimler. Bir de yabancı olacak. Yönetimle görüşüyoruz."

"SERCAN'I DÜŞÜNMÜYORUM"

"Avrupa'daki rakibimizi izlemek, bilgi sahibi olmak için ben gitmeyi düşünüyorum. Hocalar Kartepe'de çalışmaları yapacaklardır. Sercan Yıldırım, Volkan ve Ozan ligin fırtına üçlüsüydü. Ancak sonra sıkıntı yaşadılar. Şuan için Sercan'ı kadroda düşünmüyorum. Bu sezon Volkan ve Ozan'dan çok şey bekliyorum."

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.