Şenol Güneş: Biraz akıllı olsaydık...

Şenol Güneş: Biraz akıllı olsaydık...

Galatasaray ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Trabzonspor'un teknik direktörü Şenol Güneş, karşılaşmayı kazanmayı hak ettiklerini söyledi.

Güneş, maçtan sonra düzenlediği basın toplantısında, maç öncesinde liderden 17 puan geride olduklarını hatırlatarak, ''Bu sezon çok puan kaybı yapan bir takımız. Uzun bir sezondan çıktık. Mutlaka kazanmalıydık. Oyun anlayışı olarak, fizik olarak, taktik olarak da kazanmayı hak ettik. Eğer biraz akılcı oynasaydık maçı farklı da kazanabilirdik. Kendi sahamızda 3-0 yenildiğimiz maçta Galatasaray bizden bu kadar üstün değildi'' diye konuştu.

İkinci yarıda seyircinin olağanüstü baskı yaptığını belirten Güneş, ''Bu baskıyla, Galatasaray'ın isteğiyle, hakemin de kararsız kalışıyla 2 puan kaybettik, üzgünüz'' dedi.

İki puan kaybettiklerini, ancak takımın oyun anlayışı nedeniyle mutlu ve gururlu olduklarını anlatan Güneş, ''Taktik disiplini ve oyun anlayışında oldukça iyiydik. Özellikle son bölümde hakem hataları da üst üste gelince, oyuncularım hakemle konuşmalarıoyuncularımı daha fazla hata yapmaya itti. O anlarda Galatasaray da pozisyon bulmaya başladı. Bu maçın sonunda hem Galatasaray, hem biz 2 puan kaybettik'' şeklinde konuştu.

Futboloyununungüzel olması için herkesin taşın altına elini sokması gerektiğini anlatan Şenol Güneş, ''Futbolcular bu tür ambianslardan etkilenir. Seyirci 'Vur, kır, parçala' diyorsa, oyuncu da vurur. Hakem artistik hareketlere yanlış karar verirse, oyuncu bunu yapar. Futbolcu yeteneği olarak iyiyiz ama anlayış olarak geriyiz. Çok daha mesafe almamız gerekiyor'' ifadesini kullandı.

-''Lig gelecek sezon böyle olursa intihar olur''-

Lig periyotlamasını ''Saçma sapan'' diye nitelendiren Güneş, ''Biz kayıp puan olarak baktığımızda gerideyiz, Beşiktaş'la birlikte. Saçma sapan lig periyotlaması var. Buradan sağ salim çıkmak bile kolay değil. Herhalde bu seneye olmaz, olursa intihar olur. Ligin güzelliğini buna rağmen taşımaya çalışıyoruz'' dedi.

-''Emre'nin yaptığı faulü veremedi''-

Maçın hakemiyle ilgili bir soru üzerine Şenol Güneş, ''Yaramı deşme, siz görüyorsunuz. Rakibin de eline geliyor, bize de vuruyor. İlk yarıda Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray maçlarında hep eksik oynadık. Hakem maçta Emre Çolak'ın yaptığı faulünü veremedi, çünkü sarı kartı vermek zorunda kalacaktı. Diğerlerini konuşmak bile istemiyorum'' cevabını verdi.

''Şu anda herkes nasıl kazanabileceğini, bunu başarmak için nasıl hile yapabilirimi düşünüyor'' diyen Güneş, ''Biz kendimizi şu anda başarısız olarak görüyoruz, zaten puan cetveline baktığınızda görüyorsunuz. Bu hataları yapmasaydık puan cetvelinde yukarılarda olurduk'' diyerek sözlerini tamamladı. 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.