Sergen Yalçın'a göre Fener'i yıkan 8 neden

Sergen Yalçın'a göre Fener'i yıkan 8 neden

DAUM’UN uzun süredir yaşadığı taktiksel zaafiyete değinmeden önce, F.Bahçe’nin içine düştüğü kaosun psikolojik analizini Sergen Yalçın yaptı:

Sergen Yalçın'ın yazısı... 

DAUM’UN uzun süredir yaşadığı taktiksel zaafiyete değinmeden önce, F.Bahçe’nin içine düştüğü kaosun psikolojik analizini yapmak gerekiyor.. İlk 8 haftada gelen 8 galibiyet, F.Bahçe’nin oynadığı kötü futbolu perdeledi.. Artık Kasımpaşa tarafından bile ezberlenen, önlem alınan, onu geçtim kolaylıkla karşılık verilen bir tarzı var F.Bahçe’nin.. Üstüne benim gibi kariyerini hepinizin gözleri önünde geçirmiş, ciddiyet konusunda elinde doktorası filan bulunmayan birini bile hayrete düşürecek bir ciddiyetsizlik var takımda.. Teker teker sayıyorum..

1 Bilica, maç başlamadan rakibine yumruk attığı için 3 maç ceza alıyor.. Böyle bir potansiyeli olduğu ilk maçtan beri belliydi açıkçası..

2 Colin Kazım bir taç yüzünden hakeme küfrettiği için 4 maç ceza aldı.. Bu da sürpriz olmadı, F.Bahçe bile cezaya itiraz etmedi..

3 Emre haftalardır canlı bomba gibi, ceza almadı ama alabilirdi.. Hakem itti, arkadaşını fırçaladı, “Dur kardeşim” denilecek herşeyi yaptı.. Şimdi sakat, devreyi kapadı..

4 Lugano geçen hafta 22 saatlik uçuştan 24 saat sonra zorla ilk 11’e kondu.. Yerlerde süründü.. Mükafat olarak dün yine sahadaydı..

5 Güiza, Beşiktaş derbisinden evvelki son idmanda yedek takımda oynatıldığı için formasını atıp tesisleri terketti.. Ceza aldığını sanmam.. Ödül olarak 90 dk. ilk 11’deydi..

6 Yılda 3 milyonu garanti olmak üzere 4 milyon Euro alan Roberto Carlos, 2 aydır tutturmuş “Ronaldo ile aynı takımda oynayacağım, bırakın beni gidiyorum” diye.. “Gidersen git” diyen olmadığı gibi, o da mutlu olsun diye ilk 11’de..

7 Beşiktaş’ın elinden kavga-dövüş, üstüne de 11 milyon Euro ödenerek alınan M.Topuz geçen hafta sağ açık, dün sol açıktaydı.. Hiç oynayamayacağı 2 yerde de denedi onu Daum.. Ve dün 45’te çıkardı.. Topuz da su kaynatır yakında..

8 Bitmedi, bu takımda Semih, Selçuk, Deivid, Deniz, Özer, Vederson gibi Kasımpaşa’da olsa sınıf atlatacak adamlar, Daum’un onlara sinek ikilisi muamelesi çekmesi yüzünden kayboldu gitti.. Gördünüz dün hallerini.. Ama onlara kızmak kolay.. Bu çocuklar -Özer dışında- F.Bahçe’yi Şampiyonlar Ligi’nde ilk 8’e sokmuş çocuklar.. Şimdi yerlerinde yeller esiyor..

***

ELİNDEKİ 120 milyon Euro değerindeki kadroyu bu hale getiren Daum’un futbola dair yaptıklarına da baksanız, yatacak yeri yok.. Eminim, eleştiriler kesilsin diye Semih ile Güiza’yı çift forvet oynattı.. Ama bu uğurda sağ ve sol kanatları feda etti.. 2 forvete ortadan top taşıyacak tek adam Alex markaja girince F.Bahçe kilitlendi.. F.Bahçe, Kasımpaşa’yı boğmak için takım halinde ileri yaslanacaktı.. Bunu 5 yaşındaki çocuk bile biliyor.. Yılmaz Vural da önlemini buna göre aldı.. Orta sahayı kalabalık tutup, ayağa top oynattı, ağır defansın arkasına ara toplar attırdı.. Ve F.Bahçe’yi resmen bayılttı..

MAÇ 3-1 bitmese, “Daum Kasımpaşa’yı hafife aldı, sonra hatasını anladı” diyebilirdim.. İşin kötüsü, hatasını da anlamadı.. 3 değişiklik yapıp Özer, Deivid ve Vederson’u soktu ama taktiksel açıdan hiçbir şeyi değiştirmedi.. Belki de F.Bahçe’yi Barcelona, kendisini de Guardiola sanıyor.. Oysa dün sahada Barcelona’ya benzeyen Kasımpaşa’ydı.. Çok akıllı, çok diri, çok iyi hazırlanmış bir Kasımpaşa, aslında 6-7 gol atacağı maçı, santrforu Gökhan Güleç yüzünden 3’le bitirdi..

F.BAHÇE “Nasılsa kazanırım” dedi, Kasımpaşa ise işini ciddiye almıştı.. Bakın, Beşiktaş M.United’ı yendikten sonra 3 gündür Kayseri’de hazırlanıyor Sivas maçına.. F.Bahçe ise Atatürk’ün izinde.. Ama sadece “izin” bölümünü uyguluyor.. Beşiktaş’ın 12 farkı indirmesinin sebebi ciddiyette.. F.Bahçe bu gayrıciddilikle daha çok puan dağıtır!

Vatan Gazetesi

 

Etiketler :