'Şeriat meriat gelmez!'

'Şeriat meriat gelmez!'

Cumhuryet Başyazarı İlhan Selçuk'un 'şeriat-meriat' gelmez sözlerinin yankısı sürüyor.

Cumhuriyet Başyazarı İlhan Selçuk'un 'Artık Türkiye'ye şeriat-meriat gelmez' sözlerinin yankıları sürüyor. İnternethaber'in sorularını yanıtlayan Taha Akyol, İlhan Selçuk'un bu sözlerini 6 Ocak Çarşamba günü sitemize şöyle değerlendirmişti:

İlhan Selçuk'un "Türkiye'ye şeriat-meriat gelmez... Yılbaşında televizyonları izleyince gördüm. Şeriatçılar artık sermaye ve medya sahibi oldu." sözlerini nasıl değerlendiriyorsunuz?

İlhan Selçuk irtica paranoyasından daha erken kurtulsaydı Türkiye’de bir çok siyasi ‘arıza’ yaşanmazdı diye düşünüyorum. Çünkü bu paranoya hem askeri müdahaleleri kışkırtmış hem sosyal gerilimi tırmandırmış, merkez-kenar ilişkilerine çok zarar vermiştir. İlhan Selçuk’un çok gecikerek de olsa bu paranoyadan kurtulma işareti vermesini elbette sevinçle karşıladım.

Akyol bugünkü Milliyet'teki köşesinde aynı konuya yer verdi...

İLHAN SELÇUK SONUNDA GERÇEĞİ GÖRDÜ

Zaman Gazetesi Cumaertesi eki yazarlarından Kurşunkalem bu haftaki yazısında İlhan Selçuk'un son açıklamalarına değindi.

İşte İlhan Selçuk da sonunda gerçeği gördü! diyen yazarın yazısı:

- İlhan Selçuk, uzun süredir ağır hasta. Amerikan Hastanesi'nde bir süre tedavi görmüştü. Tedavisi şimdi evinde devam ediyor.

Kendilerine acil şifalar diliyorum. Selçuk, artık sağlık nedenlerinden dolayı yazamıyor, ama bazen görüşlerini kendisini ziyaret eden dostlarıyla paylaşıyor. Onlar da Cumhuriyet'te "İlhan Abi'den mesaj var." diyerek bu görüşleri okurlarla paylaşıyor. Selçuk'un en son mesajı ilginç: "Türkiye'ye şeriat-meriat gelmez. Yılbaşında televizyonları izleyince gördüm... Artık medya sahibi oldular."

TEHLİKENİN FARKINDA MISINIZ DEMİŞTİ

İlahi İlhan Abi, ömrünün büyük bir bölümünü "Şeriat gelecek" diyerek geçirdin! Gazetende yüzlerce yazı yazdın, haber yayınladın. "Tehlikenin farkında mısınız?" manşetlerinle insanları korkuttun, mazlum halka karşı devleti, askeri kışkırttın. Toplumu kamplara ayırdın. Bu halka düşmanlık aşıladın. Keşke bu paranoyadan erken kurtulsaydın. Herkes daha önce rahat bir nefes alırdı. Aynı topraklarda aynı bayrak altında yaşayan, aynı ezanı işiten, aynı acıyı paylaşan insanları boşu boşuna ayrı düşürdün.

Hem şimdi sana sormazlar mı "Bu açıklamanın şimdi zamanı mı?" diye. Tam da 'Şeriat gelecek' diye mevzimizi almışken bunu söylemenin ne haceti vardı! Biz alışmıştık korkularımızla yaşamaya! Şimdi ne yapacağız, söyler misin? Hazır konuşmaya başlamışken yeni düşmanımız kim onu da söyle bari! Bir de kendini fazla yorma İlhan Abi. Bu toplum zaten biliyor kimin ne olduğunu...

Etiketler :