Prof. Dr. Nurullah Çetin Antakya'da Konferans Verdi

Prof. Dr. Nurullah Çetin Antakya'da Konferans Verdi

Serinyol İlköğretim Okulu’nun Sosyal Faaliyetler kapsamında düzenlenen “İstiklal Marşını Anlamak” Konulu Konferans Antakya Belediyesi Konferans Salonunda gerçekleştirildi.

 

Ankara Üniversitesinden Profesör Dr. Nurullah Çetin’in konuşmacı olarak davet edildiği konferansa Okul Müdürleri, yazar ve sanatçı camiasından önemli isimler, eğitimciler, gazeteciler,Hatay HRT muhabiri, veliler, Antakya ve Serinyol Beldesinden gelen öğrenciler katıldı.

Program Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Açılış Konuşmasını yapan Serinyol İlköğretim Müdürü Mustafa Ertan Bozkır, böyle önemli bir konuda birlik ve bütünlük içinde olmaktan mutlu olduğunu dile getirdi. İstiklal Marşını okuyan Serinyol İlköğretim Okulu anasınıfı öğrencileri Sıla Bağdatlıoğlu, Umut Kırmızıay ve Feraye Akso seyircilerden büyük alkış aldı.

Milli Mücadele Yıllarını ve Mehmet Akif Ersoy’u anlatan film büyük bir beğeniyle izlendi.

İki saate yakın süren konferans Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi Profesörü Nurullah Çetin’in İstiklal Marşını Anlamak Konulu sunumundan sonra Serinyol İköğretim Okulu Müdürü Mustafa Ertan Bozkır’ın Plaket takdimi ile sona erdi.

Programın organizatörü Eğitimci Yazar Fatma Çetin Kabadayı “Bu organizasyonda desteklerini esirgemeyen başta Antakya Belediye Başkanı Sayın Lütfü Savaş olmak üzere, Değerli okul Müdürüm Mustafa Ertan Bozkır ve Gazeteci Yazar Erhan Palabıyık’a, bu güzel programı bize en güzel şekilde sunan Değerli Öğretmen Arkadaşımız Sayın Kadriye Umaroğlu’na, emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyor, katılımcı dostlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum.” dedi.

Programa Vecih Aracı, Besim Çiçek, Mehmet Atilay, Duran Yaşar, Necla Karataş, Sevil Mısırlıoğlu, Mustafa Atım, Emel Yocu Solmaz, Kaya Sönmez gibi değerli isimlerin de katılımı gözlerden kaçmadı.

Konferans sonunda kitaplarını imzalayan Prof. Dr. Nurullah Çetin gösterilen ilgiden dolayı katılımcılara teşekkürlerini dile getirdi.

Fotograf; Sevil Mısırlıoğlu

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
3 Yorum