SERİNYOL’DA ŞİİR DİNLETİSİ SES GETİRDİ

SERİNYOL’DA ŞİİR DİNLETİSİ SES GETİRDİ

Hatay’ın Serinyol beldesinde düzenlenen şiir dinletisine çok sayıda yazar, şair ve eğitimci ve dinleyici katıldı.

Eğitimci-Yazar Fatma Çetin Kabadayı, açılış konuşmasında “Serinyol, kültür faaliyetleri önde gelen, sanata ve sanatçıya destek veren bir beldemizdir. Dostlarımızla yazar arkadaşlarımızı, okuyucularımızla şiirleri buluşturmak babında böyle bir organizasyon yaptık. İstedik ki günlük koşuşturmalarımızdan birkaç saat uzaklaşıp edebiyatla dinlenenim; istedik ki şiir gibi bir şiir dinletisi yapalım; istedik ki arı kovanından birazcık bal çalalım,” dedi.

 

Saat 14.00’de Kaplanlar Düğün salonunda başlayan programa, Belediye meclis üyelerinden Nevfel Çelik, Antakya’dan Şair Mahmut Çetin Zorba, Şair Çetin Kalkan, Şair ve Yazar Nejla Karataş, Eğitimci Şair Selamet Bağcı, İskenderun’dan Şair-Yazar Eşref Azgın Türkeri, Şair-Yazar Hatice Elveren Peköz, Eğitimci Şair Şahamettin Kuzucular, Dörtyol’dan Yiğit Dörtyol Dergisi Yayın Yönetmeni Mustafa Atım ve Adana’dan Edebiyat Galerisi Editörü Şair Hasan Gök, katıldı. Organizatörlüğünü Eğitimci-yazar Fatma Çetin Kabadayı’nın yaptığı dinleti oldukça ilgi gördü. Katılımcı öğretmen,veli ve öğrenciler programda fon müziği eşliğinde okunan şiirleri yaklaşık üç saat süre zarfında ilgi ile dinlediler. Yazar ve  şairler, konuklarla ilginç anılarını paylaşırken içilen çayların tadının yeni şiirlere ilham olacağını vurguladılar.

 

Hava şartlarının olumsuzluğuna rağmen biraraya gelmeyi başaran ve bu edebi etkinlikleri sık sık organize etmeyi arzu eden edebiyat gönüllüleri, edebiyat adına yaptığı çalışma ve emeklerinden dolayı birbirlerini tebrik ederek imzalı eserlerini takdim ettiler. Katılımcıların yoğun ilgisiyle mutlu olduklarını da ifade eden yazar ve şairler, programı 17.00 de duygusal vedalaşma ile bitirdiler. 

Fotograf; F. Zorba

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.