Sertarîk Mesnevîhân Şefik Can Dede Yâd Ediliyor

Sertarîk Mesnevîhân Şefik Can Dede Yâd Ediliyor

Mevlevî Büyüklerimizden Sertarîk, Mesnevîhân Şefik Can Dede onuncu vuslat yıl dönümü nedeniyle 23-24 Ocak 2015 tarihlerinde Konya’da düzenlenen bir dizi etkinlikler çerçevesin de minnet ve şükran duygularıyla yâd edilecektir.

 

Şefik Can Uluslararası Mevlâna Eğitim Ve Kültür Derneğinin, Konya Büyükşehir Belediyesi ile ortaklaşa düzenledikleri söz konusu program iki gün sürecektir.

1909 yılında Erzurum’un Tebricik Köyünde dünyamızı şereflendiren Şefik Can Dede, 23 Ocak 2005 yılında İstanbul’da Hakk’a yürümüş; kendi arzusu üzerine Konya Üçler Hamuşanı’na sırlanmıştı.

23 Ocak günü Cum’a namazını müteakip Üçler Hamuşanı’ndaki  kabr-i şerifinde yapılacak olan dua ve niyazlara, ülkemizden ve dünyanın farklı yerlerinden bir çok  Hakk âşığının  katılması beklenmektedir.

Aynı günün akşamı saat 20.00 de; ülkemizin seçkin sanatçılarından Cengiz Işık ile İrsel Çivit’in yorumuyla sunulan Hazreti Mevlâna’dan Rubai ve Şiir Dinletisinin ardından, Şefik Can Uluslararası Mevlâna Eğitim ve Kültür Derneği Türk Tasavvuf Musikisi Korosu, Mevlana Kültür Merkezi Sultan Veled Salonu’nda bir konser verecektir.

Yurtiçi ve yurtdışından teşrif eden pek çok katılımcı ve seçkin misafirin beklendiği anma etkinliği, 24 Ocak Cumartesi günü, yine Mevlana Kültür Merkezi’nde Şefik Can Dede’nin hayatından çeşitli kareleri yansıtan bir fotoğraf sergisinin açılışından ardından, gün boyu sürecek olan bir Sempozyum ile devam edecektir.

Şefik Can Dede’nin aziz hatırasına düzenlenen ve iki oturumdan oluşacak olan Anma Sempozyumu birbirinden değerli katılımcıları da konuk etmektedir.

Hz. Mevlâna’nın 22. kuşaktan torunu ve Uluslararası Mevlâna Vakfı Başkanı Faruk Hemdem Çelebi; Hz. Mevlâna’nın 22. kuşaktan torunu ve Uluslararası Mevlâna Vakfı Başkan Vekili Esin Çelebi Bayru; Şefik Can Uluslararası Mevlâna Eğitim ve Kültür Derneği Başkanı Hayat Nur Artıran; araştırmacı, yazar, eğitmen M. Fatih Çıtlak, Prof. Dr. Cihan Okuyucu; Kâzım Karabekir Vakfı kurucularından ve İstiklal savaşımızın değerli komutanlarından Kâzım Karabekir Paşa’nın kızları Timsal Karabekir Yıldıran, Uluslararası Mevlâna Vakfı İsviçre Şubesi Başkanı Hüseyin Peter Cunz Dede; Hollanda Manevi Tekâmül Akademisi Başkanı, araştırmacı, yazar Mürsel Marcel Derkse; yazar, yapımcı Sadık Yalsızuçanlar ve Selçuk Üniversitesi Öğretim Üyelerinden Doç. Dr. Nuri Şimşekler.

İki gün boyunca sürecek olan Şefik Can 10. Yıl Vuslat Yıldönümü etkinlikleri, aynı zamanda da yurtiçi ve yurtdışından gelen çok muhterem misafirleri ile olağanüstü bir buluşmaya ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor.

Sertarîk Mesnevîhân Şefik Can Dede, 10. vuslat yıldönümünde âdeta tüm sevdikleriyle beraber bir cem meclisi kuruyor.

Etkinliğe teşrifi beklenen ve katılımını teyit eden misafirler arasında çok kıymetli mevlevi dedeleri, seçkin sanatçı, araştırmacı ve yazarlar bulunuyor: Doç. Dr. Emin Işık Dede, Hüseyin Top Dede, Mustafa Holat Dede, Nail Kesova Dede, Ahmet Kadri Yetiş Dede, Fahri Özçakıl Dede, Hüseyin Erek Dede, Nadir Karnıbüyükler Dede; Ebu’l Hasan Harakani Hazretlerinin diyarından Harakani Vakfı Başkanı Yavuz Selim Uzgur ve muhterem eşleri Fatma Uzgur Hanımefendi, Hindistan’dan Ajmer Shareef Dergâhından Çiştiyye tarikatı mürşidi;  Seyyid Salman Chishti, Eski Çevre Bakanımız Ali Talip Özdemir, Konya İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Mustafa Çıpan; değerli araştırmacı, yazar Ahmet Metin Şahin, Şefik Can Dede’nin kızları Gülşen Can ve Mine Malot Hanımefendiler, Eskişehirden Dr. Berna Şener Hanımefendi; Yazar Sinan Yağmur, Cezayir’in başarılı saygın işadamlarından Abdellatif Bernossi ve ailesi, ülkemizin saygın ebru sanatçısı Hikmet Barutçugil ve değerli dostları, Prof. Dr. Ruhi Ayangil ve Hülya Ayangil Hanımefendi, Veysi Nurbaki ve daha pek çok yurtiçi ve yurtdışından teşrifleri beklenen misafirler.

Hakk aşığı, Sertarîk Mesnevîhân Şefik Can Dede’nin, 10. Vuslat yıldönümü vesilesiyle Konya’da rahmet, minnet ve şükran duygularıyla yâd edildiği, iki gün boyunca sürecek olan Anma Etkinliği, 24 Ocak 2015 akşamı Mevlana Kültür Merkezi’nde aziz ruhlarına ithaf edilecek bir Sema Ayin-i şerifi ile sırlanacaktır.

afİŞ---Şefik-can-10-vuslat-yıldönümü-a-nma-etkinliği-konya-(3).jpg

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.