Servet Somuncuoğlu hayatını kaybetti

Servet Somuncuoğlu hayatını kaybetti

Çok yönlü kişiliğiyle tanınan biri olan Servet Somuncuoğlu, gazeteci, yazar, fotoğraf sanatçısı ve TRT'de program yapımcısı idi. Somuncuoğlu, son dönemde Türk dünyası çalışmalarına odaklanmıştı.

Gazeteci, yazar, fotoğraf sanatçısı ve TRT'de program yapımcısı Servet Somuncuoğlu, 49 yaşında hayatını kaybetti. Servet Somuncuoğlu'nun cenazesi, yarın memleketi Bursa'da toprağa verilecek.
 
Servet Somuncuoğlu'nun naaşı, Karacabey ilçesinde öğle namazına müteakip kılınacak namazın ardından İsmet Paşa köyünde toprağa verilecek.
 
1964 yılında Bursa’da doğan Servet Somuncuoğlu, öğretmen lisesinin ardından Erzurum Atatürk Üniversitesi Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü ile İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümlerinden mezun oldu.
 
TRT’de uzun yıllar prodüktörlük görevini yürüten Somuncuoğlu, “Tarihin Büyük İhanetleri”, “Günle Gelen”, “Günün İçinden”, “Müzikli Edebiyat” ve “Yeni Bakışlar” isimli birçok programa adını yazdırdı.
 

Servet Somuncuoğlu, “Anadolu’yu Vatan Kılanlar”, “Tarihimize Şan Verenler” ve “Gönül Dünyamızı Aydınlatanlar” isimli senaryolar yazdı.

 

Somuncuğlu’nun “Saymalıtaş Gökyüzü Atları”, “Gallemit”, “Adanmış Bir Ömür: Çetin Berkmen’in Anıları”, "Sibirya'dan Anadolu'ya Taştaki Türkler" ve “Damgaların Göçü: Kurgan” isimli kitapları yayımlandı.
 
Prodüktörlüğün yanı sıra fotoğraf sanatçılığı da yapan Somuncuoğlu, Rusya, Çin, Moğolistan, Kırgızistan, Azerbaycan, Kosova, Macaristan ve Avusturya gibi dünyanın birçok ülkesinde fotoğraflar çekti.
 
Somuncuoğlu’nun, dört yılda 150 bin kilometre kat ederek hazırladığı “Karlı Dağlardaki Sır” isimli belgeseli, TÜRKSAV 12. Türk Dünyası Hizmet Ödülü’ne layık görüldü.
 
Somuncuoğlu, “Türk Edebiyatı” ve “Atlas” dergilerinde yazılar da kaleme aldı.
 
Servet Somuncuoğlu, "Sibirya'dan Anadolu'ya Taştaki Türkler" kitabı ile 2008 yılı Türkiye Gazeteciler Cemiyeti Sedat Simavi Sosyal Bilimler Araştırma Ödülü’nü kazandı. Merhum Akra FM in kuruluşunda da her türlü destegi vermişti.


Rotahaber.com

 

 

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.