Ses kaydı yaktı: Olmert'in ABD'li işadamından rüşvet aldığı tescillendi

Ses kaydı yaktı: Olmert'in ABD'li işadamından rüşvet aldığı tescillendi

İsrail’in eski Başbakanı Ehud Olmert, ABD’li bir işadamından rüşvet aldığı gerekçesiyle hakkında açılan yolsuzluk davalarında suçlu bulundu.

Eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert, mahkemede rüşvet kabul ettiğigerekçesiyle yeniden yargılandı. Suçlu bulunan Olmert’in eski sırdaşının mahkemede tanık olarak ifade verdiği ve Olmert’in yasa dışı bir şekilde para aldığını teyit eden ses kayıtları sunduğu belirtildi. Olmert’in cezasına daha sonraki bir celsede karar verileceği açıklandı.

Eski Başbakan Olmert’in avukatları tarafından yapılan açıklamada ise, Kudüs bölge mahkemesine temyiz başvurusunda bulunulacağı dile getirildi.

Eski İsrail Başbakanı Ehud Olmert, 2012 yılında Amerikalı iş adamı Morris Talansky’den içi yüz binlerce dolar para dolu zarflar kabul ettiğini içeren davalardan beraat etmişti. Başbakan olmadan önce kazandığı dava, Olmert için büyük bir galibiyet olarak görülmüştü. Ancak Olmert’in eski büro müdürü ve sırdaşı Shula Zaken’in devlet tanığı olarak ifade vermesi ve yasa dışı bir şekilde para kabul ettiğine ilişkin ses kayıtlarını sunması sonucu eski başbakan yeniden yargılandı. Kudüs bölge mahkemesindeki jüri, Olmert’in Talansky’nin teklif ettiği rüşveti kabul ettiğini tespit etti ve Olmert’in bu parayı hala gizli bir kasada tuttuğuna hükmetti.

Ehud Olmert, 2009 yılında Filistin ile tarihi bir barış anlaşmasına çok yakın olduğunu söylemiş ancak yolsuzluk suçlamaları nedeniyle görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.