SEVAN NİŞANYAN'A HAPİS CEZASI

SEVAN NİŞANYAN'A HAPİS CEZASI

Sevan Nişanyan, Hz. Peygambere hakaret eden bir yazısı nedeniyle İstanbul 14. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından hapis cezasına çarptırıldı.

Sevan Nişanyan, kendi blog'unda yer alan ve Hz. Peygambere hakaret eden bir yazısı nedeniyle İstanbul 14. Sulh Ceza Mahkemesi tarafından 13.5 ay hapis cezasına çarptırıldı. Daha önceden de sabıkası olması dolayısı ile aldığı ceza para cezasına çevrilmeyen Nişanyan'ın sadece kararı temyiz etme hakkı bulunuyor.

Hakkında açılan soruşturmalarla ilgili blog sitesinde 6 Mayıs tarihinde bir yazı kaleme alan Nişanyan'ın buradaki sözleri de tepki çekiyor.

'İstanbul, Bursa ve galiba Konya'da üç mahkemede benim meşhur Nefret Suçları yazısına ilişkin dava açmışlar. Bugün Selçuk Sulh Cezada üç dava için talimatla ifademi aldılar. Aşağıdaki ölümsüz mısraları üç defa okuyup copy-paste ettik. Hakim, kâtip ve mübaşir gülmemek için canhıraş çaba gösterdiler.' girişiyle kaleme aldığı yazısında Nişanyan, suç duyurusunda bulunulan ifadelerine benzer fadeler kullandı.

Nişanyan, 'Yine "peygamberlik" iddiasına istinaden, hadis ve siyer kaynaklarının bildirdiğine göre, toplam en az onbir eş ve iki nikâhsız cariyeye sahip olmuştur. Dolayısıyla, adı geçen şahsın tanrı ile kurmuş olduğunu iddia ettiği iletişim sayesinde, siyasi, mali ve cinsel menfaat elde ettiği, aksi iddia edilemeyecek bir tarihî olgudur. Menfaat elde etmek suç değildir; ahlaken her zaman ayıplanan bir davranış da değildir. Dolayısıyla, Muhammed adlı şahsın "peygamberlik" iddia ederek menfaat elde ettiğini söylemek, ona suç veya ahlakdışı bir davranış isnat etmek anlamına gelmez. Ahlaki yargılardan bağımsız bir tarihi olguyu ifade eder.' dedi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.