'Sevda Tepesi’nde hakkı teslim edeceğiz'

'Sevda Tepesi’nde hakkı teslim edeceğiz'

Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın Sevda Tepesi için 10 milyar dolar vermediğini belirterek, “10 milyar dolar meselesi hiç yok. Böyle bir para olsa Hazine’de olur” dedi.

Suudi Arabistan Kralı Abdullah’ın 28 sene önce, imarı olan bir arazialdığını ancak sonradan verilen bir kararla imarın iptal edildiğini belirten Bayraktar, konuya açıklık getirdi. Bayraktar şöyle konuştu:
 
“Kralın mağduriyetini giderelim dedik. Mütekabiliyet Yasası’nı çıkardık. Körfez ülkelerinden ciddi şekilde yatırım düşünülüyor. İmar verdiğimiz insanlara imarlarını garanti edeceğimiz imajını verirsek yatırımın da artacağını düşündük. Gelip kalacak birçok yatırımcıyı, Körfez yatırımcısını çekecek. Böyle bir rakama tabi olabileceğini, bunun cebimizde olacağını düşündük. Sonuçta devlet de kâr edecek. Yatırımı gelmiş kabul ettik. Böyle bir rakam değil (10 milyar dolar) ‘Bu rakama kadar çıkabilir’ dedik. Körfez ülkelerinden ciddi talep var. Bunlara jest yaparsak, güvenleri artacak, aidiyetleri artacak, Türkiye’ye yönelmeleri artacak. Biz bu tepeyi koruyoruz. Burada sahipsiz olan yerler sahiplenilmiş olacak. Burada hiçbir ağaç kesemeyecek. Temelde yüzde 3’üne oturacak. “
 
ŞU ANDA MEZBELELİK
 
Kral Abdullah’ın Sevda Tepesi’nde iki kat yapacağını ve yüzde 6 imarı olacağını kaydeden Bayraktar, “57 bin metrekareye serpiştirince bu yapı görünmeyecek. Ağacını, doğasını, faunasını zenginleştirecek. Hakkı teslim etmiş olacağız, İstanbul Boğazı’na güzellik getirmiş olacağız. Biz buraya garanti verdik. İmar, ruhsat garantidir, bu imajı vermek istedik. Burası şu anda adeta bir mezbelelik. Biz yapınca burası daha iyi olacak” dedi.
 
İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi’nin Sevda Tepesi’ne ilişkin kararı ise şöyleydi: “Koruya katılacak alanda Boğaziçi silüetini bozmayacak çevreyle uyumlu konaklamaya yönelik turizm tesisleri yapılabilir. Planlama alanı içerisindeki bitki varlıkları peyzaj değeri yüksek nitelikli ağaçlarla geliştirilerek muhafaza edilecektir. Çekme mesafeleri mimari avan projede belirlenecek olup bina konturları dışında bodrum kat yapılamaz.” hurriyet

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.