Seyahatname okumaları başladı

Seyahatname okumaları başladı

Evliya Çelebi Derneği tarafından organize edilen Seyahatname okumaları, dernek merkezinde her hafta Cumartesi günü seyahatseverlerlebuşuyor.

Bir grup seyahatsever tarafından kurulan Evliya Çelebi Derneği, ilk projesi seyahatname okumalarını hayata geçirdi. Dernek Başkanı Nevzat Özkaya tarafından her hafta Üsküdar’da bulunan dernek merkezinde yapılan okumalarla Evliya Çelebi'nin diliyle o zamanın coğrafyalarına tarihi seyahatler gerçekleştiriliyor.

Evliya Çelebi Derneği, yabancı gezginleri ağırlamak, yazarlar ve gezginleri buluşturmak, Türkiye’nin tanıtılmasını sağlamak, tarihi ve kültürel değerlerimiz ile tabii mekânlarımızın tanıtımını yapmak amacıyla Şubat 2015’de kuruldu.

Dernek, dünyaca ünlü seyyahımızın Evliya Çelebi’nin “asıl gayem” dediği hicaz sevdasını kendisine şiar edinmiş olup; alil, fakir ve fukara insanlar için; Hac, Umre, Endülüs, Kudüs, Semerkand, Buhara, Şanlıurfa, Diyarbakır, gibi tarihi yerlere kültürel seyahatler gerçekleştirmek, yurt içi ve yurtdışı geziler düzenlemek, her türlü kültürel, sanatsal ve eğitim faaliyetleri organize etmek üzere yeni projeler hazırlıyor.

 

 

Yer:     Evliye Çelebi Derneği Merkezi

Doktor Fahri Atabey Cad. No59/41 Üsküdar/ İstanbul

Tarih: 18 Nisan 2015 (her Cumartesi) 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.