Kardavi'den Suriye çağrısı

Kardavi'den Suriye çağrısı

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Şeyh El-Karadavi, Suriye halkına destek çağrısında bulundu.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Şeyh El-Karadavi, Suriye halkına destek çağrısında bulundu. El-Karadavi, Cuma hutbesinde, tüm MüslümanlarıSuriye rejimine karşı muhaliflere destek olmaya çağırdı.

Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Şeyh Yusuf El-Karadavi, Suriye rejimine karşı, muhaliflere destek olma çağrısında bulundu.

Mısır'ın Başkenti Kahire'deki El-Ezher Camii'nde Cuma Hutbesi veren El-Karadavi, Suriye'de yaşanan olaylara dikkati çekti.

Esed rejiminin, Suriye halkına zulmettiğini belirten El-Karadavi, ''Esed rejimi, Filistinlilere katliam yapan İsrail'e karşı kullanmadığı füzeleri kendi halkına karşı kullanmaktan geri durmuyor. Kadın çocuk demeden insanları öldürüyor, çocukları adeta böcek gibi eziyor'' ifadelerini kullandı.

İran'ın Suriye konusundaki tavrını eleştiren El-Karadavi, ''Suriye rejimi, mazlum halka karşı katliamda bulunurken, İran Esed'i destekleyen taraf olmuştur. Allah masum insanlara zulmedenler ve onların yanında yer alanlardan intikamını elbette alacaktır'' diye konuştu.

Suriye ve diğer Müslüman ülkelerinde yaşanan zulmün sona ermesi için tüm İslam ülkelerinin birlik içinde olması gerektiğinin altını çizen El-Karadavi, şunları kaydetti:

''Suriye rejimi çocukları böcek gibi öldürürken, Özgür Suriye Ordusu ise Suriye halkının tek savunucusudur. Suriye halkı, onuru ve şerefi için zulme başkaldırmıştır. Müslümanların, Suriye halkının onurlu devrimine destek vermesi gerekir.''

Mısır ve diğer Arap ülkelerinde gerçekleşen devrimlere ve ardından yaşanan iç karışıklıklara değinen El-Karadavi şöyle konuştu:

''Arap diktatörleri, sadece kendi nefisleri için çalıştılar, halklarını düşünmediler. Halklarımız, diktatörlere karşı, Libya, Tunus, Mısır ve Yemen'de devrim gerçekleştirdi. Ancak ardından bu ülkelerde huzursuzluklar devam etti. Müslümanlar olarak aramızdaki huzursuzluğun ve ihtilafların çözümü için herkesi birlik olmaya davet ediyorum. Çözülemeyecek sorunlarımız yoktur.''

El-Ezher Camisi'nde kılınan Cuma namazının ardından, Suriye'deki olaylarla ilgili toplantı yapıldı.

Toplantı öncesinde, bir grup Mısırlı ve Suriyeli de Esed rejimi aleyhine sloganlar atarak, gösteri yaptı.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.