Şeyh Nazım Kıbrısi vefat etti

Şeyh Nazım Kıbrısi vefat etti

92 yaşındaki Şeyh Nazım Kıbrısi, akciğer ve böbrek yetmezliği teşhisiyle bir süredir Yakın Doğu Hastanesi’nde tedavi görüyordu.

Kıbrısi'nin bu sabah hayatını kaybettiği ileri sürülmüştü. İlerleyen saatlerde ise bilgi doğrulandı. Kıbrısi'nin cenazesinin Cuma namazına mütabıken kılınacağı öğrenildi.

Öldü haberleri üzerine Şeyhin tedavi gördüğü hastane yetkilileri ve aile, Nazım Kıbrısi’nin durumunun daha da kötüleştiğini ancak hayatını kaybetmediğini duyurmuştu.

PRENS CHARLES MÜSLÜMANDIR

Kıbrısi, “Prens Charles da kalu Bela’da Müslüman oldu” sözüyle bir dönem oldukça konuşulmuştu.

ŞEYH NAZIM KIBRISİ KİMDİR?

Şeyh; Abdullah Dağıstani'nin emri ile insanlara tasavuf terbiyesini vermeye başladı.1973'de Şeyh'inin vefatı ile onun yerine geçti. 2011'de oğlu Mehmet Adil Efendi'nin, kendi yerine geçip, silsileyi devam ettireceğini ilan etti.

ARAPÇA LAFIZ İLE SELİMİYE'DE EZAN OKUDU

Türkçe, Arapça, İngilizce ve Kıbrıs Rumcası olmak üzere dört dil bilmektedir. Ezanın Arapça lafzı ile okunmasının yasak olduğu dönemde Kıbrıs'a geri geldiği ilk gün şerefeye çıkıp ezanı Arapça lafzı ile okumuş ve bunun üzerine bir hafta hapis yatmıştır. Serbest bırakılınca Lefkoşa'nın en büyük camii Selimiye'nin şerefesine çıkıp tekrar Arapça lafız ile ezan okumuş, bunun üzerine kendisine dava açılmıştır.

HAKKINDA 114 DAVA AÇILDI

Davayı beklerken Lefkoşa'nın köylerini gezip Arapça lafız ile ezan okumaya devam etmiştir. Hakkında 114 dava aynı zaman diliminde açılmış ve 100 yılı aşan süre mahkumiyeti gündeme gelmiştir. Davaların okunma gününe yakın, Adnan Menderes döneminde, TBMM'nin ezanın Arapça lafız ile okunmasını serbest bırakması üzere hakkındaki davalar düşmüştür.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.