Seyyar satıcıdan referanduma destek şiiri

Seyyar satıcıdan referanduma destek şiiri

İlkokul mezunu bir seyyar satıcı, anayasa değişiklik paketinin oylanacağı '12 Eylül' referandumuna günler kala, neden 'evet' denilmesi gerektiğini anlatan 'Karagün olsun ak' isimli bir şiir yazdı.

Eşref Akgün'ün haberi

Malatya'da ilkokul mezunu bir seyyar satıcı, anayasa değişiklik paketinin oylanacağı '12 Eylül' referandumuna günler kala, neden 'evet' denilmesi gerektiğini anlatan 'Karagün olsun ak' isimli bir şiir yazdı.

13 yıldır evli olan 4 çocuk babası seyyar satıcı şair Nusret Başyiğit, 14 yıldan bu yana gündemdeki konular üzerine düşünerek şiirler yazdığını söyledi. Şiir yazmanın gönül işi olduğunu belirten Başyiğit, bu güne kadar farklı konularda 300 şiir kaleme aldığını ifade etti. Son günlerde Türkiye'nin 12 Eylül'de gerçekleştirilecek olan halkoylamasına odaklandığını anlatan halk şairi, kendisinin de referandumda 'evet' oyu kullananlar arasında yer alacağını kaydetti. Ramazan ayının ilk akşamı teravih namazı sonrası düşünürken 'Karagün olsun ak' isimli şiiri kaleme aldığını anlatan Başyiğit, 'daha fazla demokrasi' diyen çeken herkesin anayasa değişikliğine destek vermesini istedi.

Başyiğit'in kaleme aldığı şiirin bazı dizeleri şöyle:

Savunur oldular 30 yıllık ayıbı

Umurlarında mı halkın can kaybı

Kurt kesileler görünce zoru

Halk yastaymış onların kuru tuzu

Gece yarıları birbir evler basıldı

O gencecik bedenler sorgusuz asıldı

Yoktu adalet kanun rafa kalkmış

Bugün muhalefet tutmuş onlara alkış

Hayır diyen vallahi kurtulmaz ahtan

Pay alır otuz yıllık günahtan

Cihan

Etiketler :