SGK'dan emeklilere uyarı

SGK'dan emeklilere uyarı

Son günlerde bazı şahıslar emeklilerin evlerine giderek, SGK görevlisi olduklarını beyan ederek, çeşitli yöntemlerle vatandaşları dolandırmaya çalışıyor...

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Fevzi Gökçe, vatandaşları dolandırıcılara karşı uyardı.

Son günlerde bazı şahısların emeklilerin evlerine giderek SGK görevlisi olduklarını beyan ederek çeşitli yöntemlerle vatandaşları dolandırmaya çalıştığını söyleyen Fevzi Gökçe, dolandırıcılık girişimlerine karşı vatandaşları uyardı.
Fevzi Gökçe yaptığı açıklamada, vatandaşlardan, kendisini SGK çalışanı olarak tanıtan şahıslara itibar etmemesi konusunda uyararak bu tür bir durumla karşılaşan vatandaşların en yakın emniyet birimine yada 155 ihbar hattını araması gerektiğini söyledi.

Son günlerde Konut Edindirme Yardımı (KEY) ödemeleri ile ilgili olarak kendisini SGK görevlisi olarak tanıtan şahısların emeklilerin evine giderek dolandırıcılık girişiminde bulunduğunu kaydeden Gökçe şunları söyledi;"Emekli bir vatandaşımızın evine giden şahıslar, kendisine KEY ödemesi yapılabilmesi için gerekli olan formun yer aldığını belirttikleri zarfın kurumumuz tarafından gönderildiğini belirterek, ulaşım bedeli olarak 10 TL tahsil etmişlerdir. Oysa ki kurumumuzca aylık ödenmekte olan emekli, dul ve yetimlere gönderilen her türlü gönderi PTT vasıtasıyla yapılmakta olup, bedeli kurumumuz bütçesinden karşılanmaktadır. Bugüne kadar hak sahiplerine ödemeli zarf gönderilmesi söz konusu olmamıştır. Kurumumuz, yasalarla belirlenen haller ve özel yetkilendirilen personeli haricinde hiçbir çalışanı ile tahsilat yapmamaktadır. Vatandaşlarımızın kurumumuz uygulamaları ile ilgili gerekli bilgileri www.sgk.gov.tr internet sitemizden ulaşma imkanları da bulunmaktadır. Vatandaşlarımızın mağdur duruma düşmemeleri için yasal olmayan yollardan gelen bu tür taleplere kesinlikle itibar etmemeleri, talep edenler hakkında "ALO 155" ihbar hattına veya en yakın emniyet birimine başvurmaları ve suç duyurusunda bulunmaları gerekmektedir"

Sabah

Etiketler :