Sibirya'daki Kazada 49 Kişiden Ümit Kesildi

Sibirya'daki Kazada 49 Kişiden Ümit Kesildi

Rusya'nın Sibirya bölgesindeki hidroelektrik santralindeki kayıplardan ümit kesildi.

Rusya'nın Sibirya bölgesindeki Sayano-Suşenskaya hidroelektrik santrali kazası faciaya dönüşüyor. Ölü sayısı resmen 26 olarak açıklanırken, kayıp 49 kişinin de ölmüş olma ihtimalinin yüksek olduğu değerlendiriliyor. Pazartesi günü meydana gelen kazada 19 kişi de yaralanmıştı.

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, kaza bölgesinde incelemelerde bulundu. Rusya Başbakanı, kazada kaybolan ya da ölenlerin ailelerine 1 milyon ruble (31 bin dolar) ödeme yapılacağını kaydetti. Kazada kayıp olan 49 kişinin de ölü olarak düşünülmesi gerektiğini ifade eden Putin, "Bu konuda belirsizlik olduğunu ifade etmeye gerek yok. Ölü ve kayıp işçilerin ailelerine aynı şekilde 1 milyon ruble yardım yapılması gerekiyor. Bu bizim için büyük trajedi. Demiri yerine koyabiliriz. Ancak, insanı geri alamayacağız." dedi.

Yetkililer, kayıp 49 kişiden hayatta kalabilecek kimse olmadığını kaydediyor. Trajedinin ardından Rus kamuoyunda Sovyet döneminden kalma altyapı ve diğer binalarla ilgili de tartışma başladı. Putin, Rusya'nın tüm yol, baraj ve köprü gibi temel alt yapılarının gözden geçirilmesini istedi.

Santralin işletmecisi RusHydro firması iki yıl içinde onarım çalışmalarının ancak tamamlanabileceğini açıklarken, Rusya Enerji Bakanı Sergey Şmatko da onarım çalışmalarının 1,2 milyar dolara mal olacağını ifade etti. Bölgede bulunan fabrikalar enerji olmadığı için durma noktasına geldi. Putin, santralin onarımı için 6 haftalık süre tanıdı.

Etiketler :