Sıcak çatışmanın sürdüğü Marinka yakınlarındaki Ukrayna tanklarının faaliyetleri görüntülendi.

Sıcak çatışmanın sürdüğü Marinka yakınlarındaki Ukrayna tanklarının faaliyetleri görüntülendi.

Ukrayna ordusuna ait bir tank mürettebatında kod adı "Çikatelo" olan komutan:- "Tank, savaşta çok önemlidir. Tank, her zaman düşman piyadelerini korkutur"

DONETSK (AA) - DAVİT KACHKACHİSHVİLİ - Anadolu Ajansı (AA) ekibi, Ukrayna'da sıcak çatışmaların sürdüğü Donetsk bölgesindeki Ugledar ve Marinka şehirlerine yakın cephenin çeşitli noktalarına ulaşarak Ukrayna ordusuna ait tankların savaş faaliyetlerini görüntüledi.

Rusya ile Ukrayna arasındaki savaşta Ukrayna'nın Donetsk cephesinde konuşlu ordunun tank birlikleri yoğun faaliyetler yürütüyor. Savaş, 11 ayı aşkın süredir devam ederken Ukrayna'da şiddetli çatışmaların yaşandığı Donetsk bölgesinde iki ordu arasındaki savaş faaliyetleri kışın zor şartlarında sürüyor. Orduların savaş uçağı, helikopter, topçu sistemleri gibi diğer ağır silahlardan ateş açtığı cephede, tankların oldukça aktif şekilde kullanılmasına büyük önem veriliyor.

Bölgenin çeşitli noktalarında konuşlanan Ukrayna ordusunun tank birlikleri, yoğun ateş açarak düşmanın saldırılarını geri püskürtmeye çalışıyor. Ordunun çeşitli tugaylarına bağlı tank birlikleri sahada yoğun hareketlilik oluşturarak Ukrayna piyadelerin savaş faaliyetlerine destek sağlıyor. Ukrayna ordusunun çeşitli mekanize tugaylarına ait tanklar gece ve gündüz görevde bulunuyor.

Cephenin daha güvenli noktalarında açık havada belirlenen yerlerde açılan geçici tamirhanelerde cephede kullanılan tankların teknik durumu düzenli olarak kontrol ediliyor. Yoğun çatışmalarda hasar gören ve motor yağı değişmesi gibi teknik bakıma ihtiyacı olan tanklar da hızlı şekilde savaş görevine hazır hale getirilip tekrar cepheye gönderiliyor.

Rus ordusunun son haftalarda saldırıları gittikçe artırdığı söz konusu cephede konuşlanan tank tugayların ekipleri, son derece ağır hava şartlarına rağmen açık havada, oldukça derin siperlerde yaşıyor.

- "Tank, düşmanın tüm dikkatini dağıtıyor"

Ukrayna ordusuna ait bir tank mürettebatının kod adı "Çikatelo" olan 25 yaşındaki komutanı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, tankların savaştaki önemini anlattı.

Bölgeye yönelik saldırılarını yoğunlaştıran Rus kuvvetlerinin mevzilerine atış yapmak amacıyla mühimmat deposundan mermileri alarak cephedeki göreve çıkmaya hazırlanan bir tank ekibinin komutanı Çikatelo, 24 saat görevde olduklarını belirtti. Cephedeki tankın önemine işaret eden Çikatelo, "Tank, savaşta çok önemlidir. Tank, her zaman düşman piyadelerini korkutur. Askerler ne kadar eğitimli olursa olsun tanktan korkarlar. Tank, düşmanın tüm dikkatini dağıtıyor." ifadesini kullandı.

Piyadelerinin ve topçu sistemlerinin daha etkili şekilde görev yaptığını vurgulayan Çikatelo, her gün yoğun şekilde ön cepheye girdiklerini dile getirdi. Çikatelo, "Her gün, günde 3 veya 4 kez cephede görev yapıyoruz. Bazen ise günde sadece 6 saat savaş faaliyetini sürdürüyoruz. Durum, her zaman değişiyor ama gece ve gündüz göreve gitmeye hazırız. Bazen de talimat geliyor ve gece yarısında atış yapmaya gidiyoruz." diye konuştu.

- "Düşman mevzilerine 20 metreye kadar yaklaştığımı hatırlıyorum"

Ukrayna ordusunun 35. Ayrı Deniz Tugayı'nda görev yapan ve kod adı "Meksikanets" olan teğmen, şimdilik yoğun çatışmaların sürdüğü Ugledar ve Marinka şehirlerine yakın olduklarını söyledi.

Tankların genelde piyadeleri desteklemek için belli bir mesafeden atış yaptıklarını belirten 22 yaşındaki Meksikanets, bazen düşman mevzilerinin yakınına yaklaşarak çatışmaya katıldıklarını anlattı. Meksikanets, "Düşman mevzilerine 20 metreye kadar yaklaştığımı hatırlıyorum. Gelen talimata göre, sığınaklardaki düşmana yaklaştık ve ateş açtık. Aynı zamanda kendi piyadelerimizi destekledik, düşmana çok yaklaşıyoruz." dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.