Sihirli karışım 'Laz Bombası'

Sihirli karışım 'Laz Bombası'

Eskişehir'in İnönü ilçesinde Trabzonlu bir girişimci, 30 yıl önce babasının tedavi amaçlı kullandığı, kırmızı lahana, limon sosu, acı biber ve sarımsak karışımından elde edilen içeceğe ''Laz Bombası'' adını vererek seri üretime geçti.

Ambalajının üzerinde Karadeniz şivesiyle ''Ha bunu okumadan içmeyinuz. Ürünün hammaddesi lahanadur. Şişeyi kafaniza tikmeyinuz. Tikersenuz, yanarsunuz. Yananlardan firmamuz sorumlu değildur. Uşaklarun erişemeyeceğu yerlerde muhafaza edinuz. Uşaklaru yakmayunuz. Soğuk içinuz'' yazan içecek, 8 ay bozulmadan saklanabiliyor.

Girişimci Ömer Çoban, babası İsmail Çoban'ın 30 yıl önce mide kanaması geçirdiğini söyledi.

O dönemde Karadenizli yaşlı bir kadının babasına, kırmızı lahana, limon sosu, acı biber ve sarımsak karışımından bir içecek önerdiğini belirten Çoban, babasının söz konusu içecekle iyileştiğini kaydetti.

Çoban, 7 yıl önce Eskişehir'in İnönü ilçesinde bir lokanta açtıklarını hatırlatarak, şöyle konuştu:

''Lokantayı açtıktan sonra babam, 'bu karışı yapalım, küçük bardaklarda müşterilerimize sunalım' dedi. Babamın fikriyle bunu yaptık ve müşterilerimize sunmaya başladık. Fakat ismi belli değildi. Babam, müşteriler geldiğinde içecek acı olduğu için 'bomba' getirin dedi. Ağabeyim 'Laz Bombası' dedi. Sonra adı 'Laz Bombası' kaldı. Küçük bardaklarla müşterilerimize sunduğumuz içecek ilgi görünce imalathane kurup seri üretime geçtik. Şu anda kargo ile Türkiye'nin her yerine bu içeceği gönderiyoruz. Ayrıca bir süpermarketle anlaştık. Bazılarıyla da anlaşma aşamasındayız.''

''Satışımız 50 litreden 1000 litreye çıktı''

Çoban, 8 ay raf ömrü olan içeceği siparişe göre ürettiklerini dile getirerek, ''Restoranda satarken günde en fazla 50 litre satabiliyordum. İmalathaneyi açtıktan sonra günlük ortalama bin litre satıyoruz'' dedi.

''Laz Bombası''nın tadının şalgam suyunu andırdığını ifade eden Çoban, şöyle devam etti:

''Bizim içeceğimiz, şalgam suyuna benziyor. Şalgam, havuçtan, turptan yapılıyor. 'Laz Bombası' lahanadan yapılıyor. Kategorilerimiz farklı, şalgam bize rakip olamaz. Ayrıca, bu içecek tedavi amaçlı değil. Her türlü yemeğin yanında kullanabilirsiniz. Sadece pilavın yanında pek iyi gitmiyor. Niye gitmiyor onu da bilmiyorum. Tedavi amaçlı değil ancak bazı müşteriler mide yanması ve hemoroid tedavisine iyi geldiğini söylüyorlar.''

Çoban, ''Laz Bombası''nı 250 mililetre ve 1 litrelik cam şişelerle satışa sunduklarını sözlerine ekledi.

 

Kaynak: AA 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.