Teröristlerle Çıkan Çatışmada 4 Asker Şehit Oldu

Teröristlerle Çıkan Çatışmada 4 Asker Şehit Oldu

Siirt'in Eruh ilçesi kırsalında güvenlik güçleri ile terör örgütü mensupları arasında çıkan çatışmada 4 asker şehit oldu.

Teröristler, Eruh İlçesi'nden Görendoruk Köyü Jandarma Karakolu'na giden askerlere pusu kurdu.

Gedik-Kaşar Mevkii'ndeki ormanlık araziye gizlenen teröristler, askerlerin geçişi sırasında uzun namlulu silahlarla ateş açtı.

Açılan ilk ateşte bir uzman çavuş şehit oldu ve askerlerin karşılık vermesi üzerine çatışma çıktı.

Takviye birliklerin sevk edildiği bölgede teröristlerle aralıklarla devam eden çatışmalarda 3 askerin daha şehit olmasıyla şehit sayısı 4'e yükseldi.

YARALI ASKERLER KURTARILAMADI
Sıcak temasın ardından çıkan çatışmada 3 asker yaralandı. Yaralı askerler, helikopterlerle Siirt Asker Hastanesi'ne kaldırıldı. Ancak burada yapılan müdahalelere rağmen 2 asker şehit oldu.

Hayati tehlikesi bulunan ve ilk müdahalenin ardından helikopterle Diyarbakır Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne sevk edilen Kayseri nüfusuna kayıtlı er Mustafa Aydın da şehit oldu.

Öte yandan gece yaşanan çatışmada şehit olan uzman erbaşın 28 yaşındaki Balıkesir nüfusuna kayıtlı Mesut Günay, sonraki saldırıda şehit olan diğer askerlerin ise Ağrı nüfusuna kayıtlı er Mehmet Yıldız ve Sakarya nüfusuna kayıtlı er Mehmet Kiram olduğu öğrenildi.

Çatışmanın ardından, kobra helikopterleri saldırıyı yapan teröristlerin bulunduğu bölgeyi ateş altına aldı. Bölgede operasyonlar sürüyor.

ŞEHİDİN ANNE VE BABASI SİNİR KRİZİ GEÇİRDİ
Şehit oğluyla aynı ismi taşıyan Piyade Er Mehmet Kıran babası Mehmet Kıran ile annesi Rahime Kıran, acı haberi almasıyla sinir krizi geçirdi. Şehidin evinin önünde hazır bekletilen ambulanstaki sağlık görevlilerince sakinleştirici verilen anne ile baba, kalp rahatsızlığı bulunması sebebiyle kontrol amaçlı Ferizli Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Şehit Mehmet Kıran'ın 9 aylık asker olduğu ve 3 gün önce annesiyle telefonda konuştuğu öğrenilirken, şehidin yakınları, Kıran'ın evine Türk bayrağı astı.

YILDIZ 6 KARDEŞİN EN KÜÇÜĞÜYDÜ
Piyade Er Mehmet Yıldız'ın Eleşkirt ilçesine bağlı Abdi köyündeki evinde de hüzün yaşanıyor. Oğullarının şehit olduğunu öğrenen baba Nesim ile anne Ayfer Yıldız fenalık geçirdi.

Ağıtlar yaktığı sırada fenalaşan anne Ayfer Yıldız ile şehidin ablası Yazgül Yıldız Eleşkirt Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Altı kardeşin en küçüğü olduğu öğrenilen Yıldız'ın 8 aylık asker olduğu belirtildi.

Şehit Yıldız'ın amcası Hasan Yıldız, yeğeni Mehmet Yıldız'ın en son dün, anne, baba ve kardeşleriyle konuştuğunu, durumunun iyi olduğunu söylediğini ifade etti.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.