Saldırı 1 saat önceden biliniyor muydu?

Saldırı 1 saat önceden biliniyor muydu?

Siirt'te 6 askerin şehit olduğu saldırıdan 1 saat önce saldırının yapılacağı bilgisi komutanlara bildirilmiş...

Siirt Pervari'de 6 askerin şehit olduğu saldırıda Karakol Komutanı Astsubay Başçavuş Erdal Canbulat'ın, çatışmadan bir saat önce teröristlerin telsiz konuşmasına ulaştığı ve 'saldıracaklar' diye üstlerini bilgilendirdiği öğrenildi. Yapılan 10'un üzerinde ihbara rağmen de herhangi bir takviye birlik gönderilmedi. Saldırı esnasında yola döşenmiş tuzak mayın riski ve helikopterlere yerden açılan ateş gerekçesiyle karakola müdahale edilemedi. Savcılık, 'ihmal' iddialarını inceliyor.

SALDIRACAKLAR DİYE BİLGİ VERİLDİ

Siirt'in Pervari ilçesinde 6 Mehmetçiğin şehit olduğu, 11 askerin yaralandığı terörist saldırının detayları ortaya çıkmaya başladı. Baskından bir saat önce, çatışmada şehit düşen Belenoluk Jandarma Karakol Komutanı Astsubay Başçavuş Erdal Canbulat'ın, teröristlerin telsiz konuşmasına ulaştığı ve 'saldıracaklar' diye ilçe jandarma komutanlığına bilgi verdiği öğrenildi. Karakol komutanının uyarısı ve 10'un üzerinde ihbara rağmen bölgeye, 'arazinin uygun olmaması ve yollara PKK'lılarca mayın döşenmesi' gerekçesiyle herhangi bir takviye birlik gönderilmedi. Bölgeye gönderilen helikopterlerin ise yoğun ateş sebebiyle araziye indirilemediği kaydedildi. Karakol çevresinde herhangi bir termal kamera olmaması da teröristlerin işini kolaylaştırdı. Tüm bu 'ihmal' iddialarının savcılık tarafından incelendiği bilgisine ulaşıldı. Okul lojmanında kalan öğretmenleri kalkan yaptığı ortaya çıkan PKK'lı teröristler, saldırıyı askerin yemek saati olan 17.30 sularında gerçekleştirdi. Köyde 20 korucu, karakolda da 80 askerin görev yaptığı belirtiliyor. Teröristlerin, saldırı sırasında karakol mevzilerinden ikisini ele geçirdiği ortaya çıktı. Kadın bir teröristin, mevziye el bombası atarak bir askeri şehit ettiği, şehidin kullandığı silahla da diğer askerlere ateş açtığı öğrenildi. Kadın terörist mevzide öldürüldü.

TAKVİYE BİRLİK GÖNDERİLMEDİ

Belenoluk Jandarma Karakolu Komutanı Astsubay Başçavuş Erdal Canbulat'ın 'saldıracaklar' diye bildirmesine ve 10'un üzerinde ihbara rağmen bölgeye takviye birlik gönderilmedi. 'Arazinin uygun olmaması ve yolların PKK'lılarca mayınla döşenmesi' gerekçesiyle de herhangi bir birlik karakolu takviye olarak gitmedi. Bölgeye gönderilen helikopterlerin ise yoğun ateş sebebiyle araziye indirilemediği kaydedildi. Yaklaşık 20 korucunun bulunduğu köyde, saldırıya uğrayan karakolda 80 askerin görev yaptığı öğrenildi. Daha önceleri köy içerisinde olan karakolun PKK'lıların yoğun tacizi sebebiyle 'güvenlik' gerekçesiyle yüksek bir yere taşındığı öğrenildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.