Siirt'te maden ocağında göçük

Siirt'te maden ocağında göçük

Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı maden köyünde bulunan bakır madeni sahasında meydana gelen heyelanda göçük altında kalan 4 işçi öldü.

Mahsur kalan çak sayıda işçinin kurtarılması için madene Siirt merkez ve Şirvan'dan ambulanslar ile arama kurtarma ekipleri sevk edildi. Şirvan ilçesine bağlı Maden köyünde bulunan ve özel bir firma tarafından işletilen bakır madeni sahasında dün saat 20.30 sıralarında heyelan meydana geldi.

Siirt'te maden ocağında göçük

VALİLİKTEN AÇIKLAMA

Göçük altında kalan işçilerin kurtarılması için çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtilen açıklamada şöyle denildi: "İlimize bağlı Şirvan ilçesi Maden köyünde bulunan Bakır madenlerinde meydana gelen heyelan nedeniyle göçük meydana gelmiştir. Valilik bünyesinde kriz Merkezi faaliyete geçirilmiştir. Devam eden arama-kurtarma çalışmalarında göçük altından (3) işçinin cenazesine ulaşılmış olup, bölge illerden takviye arama-kurtarma ekipleri talep edilmiştir. Bölgede arama ve kurtarma çalışmaları, AFAD, Jandarma ve kurtarma ekiplerimizin desteği ile aralıksız devam etmektedir."

Siirt'te maden ocağında göçük-VİDEO

KRİZ MASASI OLUŞTURULDU

Bakanlıktan konuya ilişkin yapılan açıklamada, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı Müsteşarı Fatih Dönmez başkanlığında kriz masası oluşturulduğu belirtildi.

Göçük hakkında Siirt Valiliği ve AFAD ekiplerinden bilgi alındığı aktarılan açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Pakistan ve Özbekistan seyahatine eşlik eden Bakan Berat Albayrak'ın, kriz masası ile sürekli iletişim halinde olduğu ve çalışmaları anlık takip ettiği duyuruldu.

Siirt'te maden ocağında göçük

BAŞBAKAN YILDIRIM BİLGİ ALDI

Başbakan Binali Yıldırım, Siirt'in Şirvan ilçesine bağlı Maden köyünde heyelan sonrası meydana gelen göçüğe ilişkin ilgili bakanlardan bilgi aldı.

Başbakanlık kaynaklarından alınan bilgiye göre Yıldırım, heyelan sonrası meydana gelen göçüğün ardından ilgili bakanlarla telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Siirt'te maden ocağında göçük

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.