...Ve söz Aziz Yıldırım'da

...Ve söz Aziz Yıldırım'da

Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 16'sı tutuklu 93 sanık açılan davanın 12. duruşması görülmeye başlandı.

İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, ek  savunma yaptı. Yıldırım'dan önce tutuklu sanık Olgun Peker ek savunma yaptı. Sanık Peker, Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'ye, "Bu davanın adı şike dosyası. Bana şikeyle ilgili bir şey sorar mısınız?" dedi. Başkan Ekinci ise, "İddianamede, 'üyelerin yapmış sen de sorumlusun' diyor, bu yüzden sana soracak bir şey yok." dedi. Peker ise, "Ben 11 yıllık refleks menajerlik şirketinin sahibiyim. Benim menajerlik yoluyla insanları dolandıracağım söyleniyor. Bunu isteseydim en üst düzeyde yapabilirdim." dedi.

Daha sonra Aziz Yıldırım, savunmasında ilk olarak Mahkeme Başkanı Mehmet Ekinci'ye, voleybol takımı oyuncularının duruşmaya gelmesine izin verdiği için teşekkür etti. Başkan Ekinci, kendisine hediye edilen voleybol topu için, "O topunuzu adliyenin içerisinde muhafaza edeceğiz. Adliye personelimizin zaman zaman kazandığı kupalar var, onlarla birlikte muhafaza edilecek, bilginiz olsun." diye konuştu. Savunmasına devam eden Yıldırım, "Aylardır süren tutukluluk sürecimiz iyi diyalog içerisinde geçiyor, bu yüzden size teşekkür ediyoruz. Bu bir şike davası olsaydı burada farklı konuşmalar yapıyor olurduk ama dediğim gibi şike davası değil." dedi.

Savunmasında eksik kalan bazı maçlara değineceğini ifade eden Yıldırım şöyle konuştu: "Gençlerbirliği - Fenerbahçe maçıyla ilgili iki yoldan şike olduğu iddia ediliyor. İlki İlhan Ekşioğlu ikincisi Doğan Ercan vasıtasıyla yapılan şikeler. Maç ertesi akşam, biz önceki akşam saat 21 civarı ne konuşuyoruz? Maça 1 gün kalmış, İlhan Ekşioğlu'nun şikeden haberi yok. Mehmet Şen'le ilgili iddia kapandı. Bir iddia da, benim Mehmet Şen'e, Serdar Kulbilge üzerinden ulaştığımdır. Mehmet Şen bu konuda Ekşioğlu'na bir mesaj gönderiyor. Eğer biz Serdar Kulbilge'ye ulaşmış olsaydık o, Ekşioğlu'na böyle bir mesaj göndermezdi. Serdar Kulbilge ile olan iletişimimizin bir etkisi olmamış demektir bu."

YILDIRIM: ŞİKE YAPTIĞINIZ FUTBOLCUYU KENDİ TAKIMINIZA ALIR MISINIZ?

Doğan Ercan'ın İlhan Ekşioğlu ile konuştuğunu anlatan Yıldırım, "Teşvik hadisesini önlemek için Doğan Ercan yardım istiyor. Biz Trabzonspor'u 2-0 yendik. Ankaragücü ile berabere kaldılar, bu operasyonlar başladı. Çünkü önceden 9 puan fark vardı rahattılar. Biz Kayserispor'dan Mehmet Topuz'u aldık. Alma aşamasında Mehmet, numaramı Rıdvan Dilmen'den almış beni evden aradı. Dedim oğlum beni niye arıyorsun? Biz, hiçbir transferde takımından habersiz iş yapmadık. Futbolcuları hep takımlarıyla konuşarak aldık. Siz, şike yaptığınız futbolcuyu kendi takımınıza alır mısınız?

İddianamede de Fenerbahçe ile ilgili olarak 'şike ve teşvik faaliyetlerini engellemeye çalışmışlar' ibaresinin bulunduğunu belirten Yıldırım, "Bunu Savcı Mehmet Berk söylüyor. Bizim sitemimiz sizinle veya heyetinizle ilgili değil. Bu operasyonu yapanlarla ilgilidir." sözü üzerine Başkan Ekinci, "Bu dava, bizim açımızdan sıradan bir davadır. Basının ilgisi dışında bir farkı yok. Sizin de bizim önümüzde sıradan bir sanıktan farkınız yok." diye konuştu.

Duruşmaya kısa bir ara verildi.
 

 
 
CİHAN

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.