Mahkemede Flaş İfade

Mahkemede Flaş İfade

Şike davasına Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın iddiaları damgasını vurdu.

Futbolda şike" iddiaları üzerine aralarında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın da bulunduğu 23'ü tutuklu 93 sanık açılan davanın 8. duruşmasında Tamer Yolkavan, Yusuf Turhanlı, Ahmet Çelebi, Ali Kıratlı, Bülent İşcan ve Abdullah Başak savunmasını tamamladı. Aralarında Bülent Uygun'un da bulunduğu tutuklu 23 sanıktan 4'nün ifadeleri henüz alınmadı. Duruşmada Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Otyakmaz savunmasını yapıyor.

"İKİ TEPSİ BAKLAVA ŞİKE OLARAK YORUMLANDI"

Tutuklu sanık Yusuf Turanlı savunmasında, yaklaşık 20 yıldır spor camiasının içinde olduğunu, ayrıca KKTC'de bir inşaat şirketi bulunduğunu söyledi. Spor camiasından çok kişiyle tanıştığını belirten Turanlı, "Futbolculara gayrimenkul konusunda yardımcı oldum. Transferlerine de yardımcı olmaktayım. Menajerlik sınavında başarılı olamadım. Resmi menajer olmasam da ilişkilerimden dolayı bazı kişileri, bazı kulüplere tavsiye ederim. Menajerlik belgesini alabilseydim bunu resim olarak yapabilecektim" dedi. Örgüt üyeliği suçlamasını kabul etmediğini belirten Turanlı, "İstanbul Büyükşehir Belediye Spor (İBB)-Bursa maçı ile ilgili suçlamayı da kabul etmiyorum. Bu maçtan önce futbolcular İbrahim Akın ve İskender Alın baklava istediler. Ben de ricalarını kırmayarak Gaziantep'ten iki tepsi baklava getirdim. Ancak bu davranışım bile şike olarak yorumlanmıştır" ifadelerini kullandı.

"TORBADA FORMA VARDI"

Futbolcu İbrahim Akın'a şike teklifinde bulunmadığını öne süren Turanlı, "İBB'nin en önemli maçıydı. Bu maçtan önce bana ayağında ağrılar olduğu söyledi. Ben de oynamamasını söyledim. Daha sonraki konuşmamızda ağrıların az olduğunu söyleyince, bende 'çık oyna' diye telkinde bulundum. Ama burada da şike ile suçlanıyorum. İbrahim Akın'a bir torba verdim. İçinde para olduğu iddia edildi. Halbuki torbanın içinde forma vardı. Ayrıca Trabzonspor-İBB maçında bahsedilen eylemlerde bulunmadım. Her görüşmem şike ve teşvik olarak yorumlanıyor" diye konuştu.

Beşiktaş ile İBB Spor arasındaki kupa maçına ilişkin iddiaları da anımsatan Turanlı, "Maçtan önce Tayfur Havutçu beni aradı. Futbolcular İskender ve İbrahim'i almak istediklerini, ancak maçla ilgisinin olmadığını özellikle belirtmişti. Ben de akabinde ikisini de arayarak Tayfur'un söylediklerini aktardım. Ancak bu görüşmelerimden dolayı da şike yaptığım iddia edilmiş" ifadesini kullandı.

"ÖZEL BİR KONU, KORCAN AÇIKLASIN"

Mahkeme Başkanı Ekinci, "Korcan ile telefon görüşmenizde hediye konusu geçiyor. Bunu açıklar mısın?" sorusu üzerine de Turanlı, "Özel bir konu, Korcan açıklasın" dedi. Turanlı tahliyesini talep etti. Ardından tutuklu sanık Sivasspor eski yöneticisi Ahmet Çelebi savunmasını yaptı. Petrol istasyonu işlettiğini ve tekstil işiyle de uğraştığını belirten Çelebi, "şike" ve "teşvik" gibi suçlamalarla burada olduğundan dolayı üzgün olduğunu belirtti. Sanıklardan Mecnun Odyakmaz ile Aziz Yıldırım'ı tanıdığını belirten Çelebi, Aziz Yıldırım ile bir otelde görüşmesinin kombine kartlarıyla ilgili olduğunu ifade etti. Aziz Yıldırım bana 'Gerginim sonra görüşürüz' dedi. Daha sonra kulübe gittim ve 15 dakika gibi kısa sürede bu konuyu görüştük" diye konuştu.

MEHMET YILDIZ'IN İDDİALARI

Sivassporlu futbolcu Mehmet Yıldız'la görüşmekle suçlandığını ifade eden Çelebi, "Sivasspor yöneticisiydim, Mehmet de Sivasspor'da oyuncu. Bu nedenle görüşmemiz normal. Suçlanmamı anlayamıyorum. 'Üç koldan çalışıyorum' ifadelerim, 'şike için çalışıyorum' olarak yorumlanmış. Ayrıca Mehmet de benzin istasyonu işine girmek istiyordu. Bir iki istasyon bulmuş 'Bunlara baktırabilir misin abi?' dedi. Petrol Ofisi bölge müdürü arkadaşım ile görüştüm. Mehmet Yıldız'ı çağıracaktım. Arkadaş bana telefonda 'Çağırma, ben yöneticiyim yanlış anlaşılma olmasın' dedi. Ben Mehmet'i çağırdım. 'Çocuğu olacağını, gelemeyeceğini' söyledi. Daha sonra Mehmet ile buluştuk. Bana 'Hayırdır abi, beni neden çağırdın' dedi. 'İstasyon istiyordun' dedim. 'Ben Sivas'ta istemiyorum, Ankara'da istiyorum' dedi. O sırada Mehmet bana 'Maçta da oynamayacağım' dedi. 'Hayırdır' dedim. 'Başkanla anlaşamıyoruz' dedi. Bu görüşmeler şike olarak değerlendiriliyor" dedi.

Kamuoyu önünde takımını satan yönetici olarak lanse edildiğini savunan Çelebi, "Aziz Yıldırım ile abi kardeş gibi ilişkimiz var, emir alacak değilim, neden emir alayım" ifadelerini kullandı. Hakkındaki suçlamaları kabul etmeyen Çelebi tahliyesini talep etti.

"KOLİ TAŞIYICI OLDUM"

Savunmasını yapan Fenerbahçe yöneticisi Ali Kıratlı ise "Artık kendimi, Fenerbahçe'yi, onur ve şerefimizi kurtarma çabasındayız. Benim yaptığım her iş resmidir ve kendimle alakalıdır" dedi.

Popüler bir insan olmadığını, Fenerbahçe ile olan tanışmasının ise babasından miras kaldığını belirten Kıratlı, "İddianamede para taşıyıcı oldum, koli taşıyıcı oldum. İddianamede ben ve İlhan Eksioğlu ile aramızda geçen tapeler çoğunluktadır. Aramızda geçen para konuları var. Benim bütün tapelerimde para konusu var. Bunu inkar etmiyorum. Ben paraları aldım. Paraları alıp bankaya yatırıyorum, gidiyorum Kıbrıs'a. Kime vereceğim diye polis beni takip ediyor. Bu menajerlikle alakalı bir olaydır. Transfer olayına girmiştik. Bu olaylar patlayınca olmadı. Transfer olmayınca da verilen paraları geri aldık" diye konuştu.

Kıratlı'ya Mahkeme Başkanı Ekinci, "tapelerde 'bombamız patladı' diyorsunuz. Bomba nedir?" diye sordu. Ali Kıratlı da, "Benim orada söylemek istediğim, medyaya çok malzeme olduğumdur. O kadar çok üstüme gelindi ki televizyona çıkıp açıklama yapmak zorunda kaldım" yanıtını verdi. Kıratlı tahliyesini istedi.

"GELİNE VE TAKILARA TEDBİR Mİ KONACAKTI"

Tutuklu sanık Abdullah başak ise 30 yıldır Fenerbahçe'nin maçlarına gittiğini belirterek İlhan Ekşioğlu'nu 20 yıldır tanıdığını ve ona uğurlu geldiğini söyledi. "Aziz Başkan'ı maçtan maça görürüm. Ne takım ne de futbolcuyla görüştüm. Ben nasıl şike yaptım?" diyen Başak, kendisine şike karşılığı İlhan Ekşioğlu tarafından hediye edildiği iddia edilen mini cooper marka araçla ilgili de "İlhan Abi'nin bana araba da alır ev de alır. Bir arabaya bakın bir de bana. O araç kız kardeşime alındı. İlhan Abi indirim yaptırdı. Senetleri kız kardeşim ödedi. İlhan Ekşioğlu beni yazın evlendirecekti. Eğer evlenseydim, düğün şike parasıyla yapıldı diye savcı tarafından geline ve takılara tedbir mi konacaktı" diye konuştu.

"FENERBAHÇELİYİM AMA BABAM OLSA TANIMAM"

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz savunmasına başladı. Otyakmaz, Savcı Mehmet Berk'e ek ifade vermeye gittiğinde içinin rahat olduğunu, önemsemediğini ve iddiaların kendisine komik geldiğini söyledi.

Hata ettiğini vurgulayan Otyakmaz, "Önceden planlanmış şeyleri göremedim. O yüzden Berk'i aradım ve gittim ayrıntılı ifade verdim. Ona sordum tuttuğu takımı sordum. 'Ben de Fenerbahçeliyim ama babam olsa tanımam' demişti. Ben de Fenerbahçeliyim, ama 10 yıldır Sivassporluyum. Ben de Sivasspor olunca babamı tanımam. Kendinize bahşettiğiniz onuru bana da bahşedin dedim" diye konuştu.

"AZİZ BEY BANA BÖYLE BİR TEKLİFLE GELMEDİ, GELSE BİR DAHA GÖRÜŞMEM"

Otyakmaz, Sivasspor'un ligden düşme tehlikesi karşısında Aziz Yıldırım'dan destek aldığına ilişkin iddiaları da yanıtladı. Otyakmaz, "Aynı adamlarla Fenerbahçe de oynuyor, benim için mi? İddianamede Fenerbahçe için kazanmaya ihtiyacı var diyor hem de bana Sivasspor için yardım ettiği söyleniyor. Aziz Bey bana böyle bir teklifle gelmedi, gelse bir daha görüşmem" dedi.

"BU SİVAS'A HAKARETTİR"

Otyakmaz, Sivasspor'ın başına Sedat Peker'in emriyle geçtiğine dair iddialar hakkında ise şöyle konuştu: "Bu Sivas'a hakarettir. Sedat Peker akrabamdır, cezasını çekiyor. Her fırsatta adı kullanılıyor. Gelişmiş ülkelerde insanlar topluma kazandırılırlar. Onuru şerefi bana emanet edilmiş Sivasspor'un maçını satmaktan yargılanıyorum. Önce şikeden bahsedildi, ama bugün karşımıza örgüt suçlaması var, onuru zedelenmiş insanlar var"

1 MİLYON DOLAR TEKLİF ETTİLER

Otyakmaz, "Trabzonlular, Fenerbahçe maçımız için oyuncularıma galip gelmeleri için 1 milyon dolar teklif ettiler. Mehmet Yıldız 'Bir milyon Trabzonspor'dan teklif edenler var başkanım' dedi. Kimin söylediğini söylemedi Mehmet. Ben de Zeki Mazlum'u aradım. 'O da böyle bir şey olmaz' dedi. Mehmet Yıldız kimden geldiğini tanımaz, ama kime dendiğini bilir, savcıya söyledim. Savcı, Mehmet'e sormuş. Mehmet 'Duydum, ama kimden bilmiyorum demiş" ifadesini kullandı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.