"Beton yanlış döküldü, parayı geri gönderin!"

"Beton yanlış döküldü, parayı geri gönderin!"

Şike iddianamesine yansıyan telefon tapelerinde FB’li yönetici Ekşioğlu, Gençlerbirliği maçı öncesinde yaptığı ödemeyi maç istenilen sonuçla bitmeyince “İşçiler projeye uymadı” diyerek geri istiyor.

Türkiye’yi sarsan şike iddianamesinde sanıkların şike ve teşvik primi için şifreli mesajlar kullandığı tespit edildi. İddianameye giren İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’nın 23 Eylül 2011 tarihli araştırma raporuna göre Fenerbahçe Spor Kulübü’nün kasasından şike ve teşvik gideri olarak 2 milyon 216 bin 810 TL. çıktığı tespiti yapıldı. Fenerbahçe adına ödemeleri yaptığı iddia edilen İlhan Ekşioğlu’nun bir şike olayında karşı tarafın anlaşmaya uymaması üzerine “İşçiler projeye uymadı, betonlar yanlış döküldü” diyerek dağıtılan şike parasını geri istediği ileri sürüldü.

Tuvaletteki konuşmayı hatırlıyorsun

Sanıkların yer yer polis takibinden şüphelendikleri, buluşmalarında ve telefon görüşmelerinde daha dikkatli olmaya başladıkları da iddianamede yer aldı. Bu konuşmaların birinde Fenerbahçe adına çalışan menajer Doğan Ercan, FB’li yönetici İlhan Ekşioğlu’na futbolculara verilecek şike parasının kendisinde olduğunu, maçı kazanmaları ve anlaştıkları futbolcuların iyi oynamamaları halinde parayı vereceklerini anlatıyor. Gençlerbirliği futbolcularının maçı iyi oynamaması üzerine Ekşioğlu, Doğan Ercan’a verdiği şike parasını geri istiyor. Ekşioğlu, Faruk Yaşar ile 8 Mart’ta yaptığı görüşmede şunları anlatıyor: “Maçtan sonra ne dedim şimdi biliyorsun değil mi? Ben bu işçilere atılmak üzere bir 100 verdim buna (Doğan Ercan’a) tamam mı? Abi sen o tuvalette yaptığımız konuşmayı biliyorsun şimdi sabahtan beri telefon açıyorum ona kapalı telefonu hani getir ver diyeceğim. E sen dedi bana dedi bağırıyorsun dedi fırça atarım dedim tabi sen bana orada diyeceksin ki İlhan Abi çok özür dilerim bu sefer olmadı özür dilerim bunlar hayvan bilmem ne işçiler projeye uymadılar bilmem ne betonlar yanlış döküldü böyle diyeceksin. Ben şimdi senden aldım dedim ha yok yok dedi otobüste dedi şey gitti ben gönder meğerse bu şerefsiz burada tutmuş hiç gitmemiş o şey para şeye.” Faruk:”He hiç şantiyeye getirememiş parayı yani.” 8KEMAL GÜMÜŞ İstanbul

ALDIĞIMIZ 82 PUANIN TAMAMI HELALDİR

Trabzonspor’da iddianamenin ardından ilk açıklamasını yaptı. Kulüp sitesinden yapılan açıklamada iddianamenin açıklanmasıyla kulüble ilgili teşvik primi iddialarının çürütüldüğü belirtildi. Açıklamada iddianameyle birlikte Trabzonspor’un hiçbir maçın sonucunu etkileyecek girişimde bulunmadığının tescillendiği ifade edilerek, “Sporcularımızın alın terlerini akıtarak topladıkları 82 puanın tamamı helal puandır ve oyuncularımızın emekleriyle kazanılmıştır” denildi.

GİZLİLİK KALKTI SÖZ SAVUNMADA

Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım, iddianamenin, asılsız, dayanaksız olduğunu savundu. Yıldırım, avukatları aracılığıyla kulübün internet sitesinde yaptığı açıklamada, ‘’iddialar yığını’’ olarak nitelendirdiği iddianamenin Meclis’te sporda şiddet yasasının gündeme geldiği gün kabul edilmesini denk gelmesinin tesadüf olmadığını ileri sürdü. Yıldırım açıklamasında “Unutulmamalıdır ki gizlilik kararı herkes için kalkmış ve söz savunmaya geçmiştir’’ dedi.

KAPIDAKİ ÜÇ ARABA İNŞAAT İÇİN GELMİŞ

Gençlerbirliği’nin eski yardımcı antrenörü Cengiz Demirel-Eski Gençlerbirliği Genel Müdürü Zafer Önder İpek görüşmesi: Cengiz: Ya bu 3 araba var ya o gri araba, sen buna deki, bu de şeye gelmişler de, inşaat için gelmişler şeye de. İlk önce oraya bakmışlar de, sonra gelip kulübün arkasındaki bazı şeylere bakmışlar dersin.”

Gençlerbirliği-Trabzonspor maçında iddianameye göre şikeye aracılık ettiği öne sürülen Cengiz Demirel ve Zafer Önder İpek, arasında yapılan 27 Haziran tarihli telefon görüşmesi şöyle: İpek: Yani 250 bin dolar para alacaktık, 100’ünü dağıtacaktık, 150’si de ikimizin olacaktı sözde, ama şey olmadı alamadık, alamayınca da 50’şer bin dolar para ödemek zorunda kaldık olay ortaya çıkmasın diye. Olay muhteviyatı çok telefonda söylemiyorum.”

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.