Şike Operasyonunda Son Durum

Şike Operasyonunda Son Durum

Futboldaki şike soruşturması kapsamında gözaltına alınan Arif Erdem, Taner Güleri ve Hasagiç serbest bırakıldı.

Yasadışı bahis ve şike soruşturması kapsamında, Türkiye genelinde düzenlenen operasyonlar sırasında gözaltına alınan İstanbul Büyükşehir Belediyespor Antrenörü Arif Erdem ile eski milli futbolcu Tepeciksporlu Fatih Akyel ile İstanbul Büyükşehir Belediyesporlu Hasagic, Taner Gülleri ve Konyasporlu Recep Öztürk sabah saatlerinde adliyeye sevkedildi.

Gözaltına alınan futbolculardan Sivassporlu Erman Kılıç sorgusunun ardından serbest bırakılırken, adliyeye sevkedilen isimlerden Arif Erdem ile Hasagic ve Taner Gülleri de öğlen saatlerinde serbest kaldı. Hasagic'in prosedür gereği Yabancılar Şubesi'ne gideceği, Fatih Akyel'in ise halen Adliye'de bulunduğu belirtildi.

-ARİF ERDEM VE DİZAR'IN AÇIKLAMALARI-
Sarıyer Adliyesi'nden çıkışında basın ordusu ile karşılaşan Arif Erdem ilk açıklamasında gizlilik gereği bilgi veremeyeceklerini, soruşturmada sadece isimleri geçtiği için ifade verdiklerini kaydetti. İstanbul Büyükşehir Belediyespor Futbol Şube Sorumlusu Kamil Dizar da futbolcuların adları geçtiği için bilgi verdiğini kaydederken; “Şuan futbolcularımız ve yardımcı teknik direktörümüz Arif Erdem serbestler. Yarın bir maçımız var ve kulübe dönüyoruz. Hasagiç ise bazı prosedürler gereği yabancı şubeye gidecek. Orada ifadesini verecek ve sonra kulübe gelecek" dedi.

-OPERASYON-

Güvenlik güçlerinin Türkiye genelinde düzenlediği operasyonlarda, 46 kişi gözaltına alınmıştı. Türkiye Futbol Federasyonu, geçen yılın ağustos ayında, Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı'na teknik takip ve gizlilik talep ederek suç duyurusunda bulunmuş, aylardır sürdürülen incelemelerin ardından, dün sabah saatlerinde düğmeye basılmıştı.

Etiketler :