İşte teknik takibe takılan pazarlık

İşte teknik takibe takılan pazarlık

Şike soruşturmasında örgüt lideri olarak gösterilen Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın özellikle şampiyonluk maçı Fenerbahçe-Sivasspor maçı için şike anlaşması yapılmasını sağladığı yönünde bulgulara ulaşıldı

Özel Yetkili İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen nda önemli belgeler ortaya çıktı. SABAH'ın ulaştığı belgelere göre soruşturmada örgüt lideri olarak nitelendirilen Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı , 22 Mayıs 2011'de oynanan şampiyonluk maçı Fenerbahçe-Sivasspor maçı öncesinde Fenerbahçe'nin maçı kazanabilmesi için çeşitli girişimlerde bulundu. Aziz Yıldırım'ın yönetici İlhan Yüksel Ekşioğlu'na bazı Sivassporlu futbolcular üzerinden yapılması talimat verdiği, hatta kendisinin de Sivasspor Başkanı ve yöneticileri ile şike amaçlı telefon görüşmeleri yaptığı tespit edildi. Şike için Aziz Yıldırım ile Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz'ın görüşmelerinin ardından irtibatı kurmak üzere Yıldırım'ın sağ kolu Bülent İbrahim İşçen ile Sivasspor yöneticisi ve yeni federasyonda yedek üye olan Ahmet Çelebi görevlendirildi. İkilinin, şampiyonluk maçı için şike görüşmelerini sürdükleri tespit edildi. Emniyet, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım'ın Sivassporlu yönetici Ahmet Çelebi ile görüşmeye giden kendi adamı Bülent İbrahim İşçen'e hitaben, "Söyle bize yardım etsinler tamam mı, yani belli etmeden yardım etsinler" dediğini kayda aldı.

ANLAŞMA YAPILIYOR
İşçen' in, Ahmet Çelebi ile yaptığı yüz yüze görüşmenin ardından Aziz Yıldırım'ı arayarak, Sivasspor'un maçta şike yapmayı kabul ettiğini, fiyat konusunda futbolcularla görüşüleceğini aktardığı belirledi. İşçen'in Aziz Yıldırım'a "O arkadaş ile görüştüm o hale gelmiş mallar abi. O gidecek fiyat konuşacak. Gereken neyse, işte onları sordu etti. Ben dedi direkt onları kendim görüşeceğim bizzat' dedi" şeklindeki sözleri telefon tapelerine girdi. Çelebi'nin, anlaşmanın ardından bazı Sivasspor'lu futbolcuları da bizzat İstanbul'a çağırarak, bazılarıyla da maçtan 5 gün önce Sivas'a giderek görüştüğü tespit edildi. Bu görüşmelerdeki anlaşma doğrultusunda kimi Sivassporlu futbolcuların maçta zaman zaman Fenerbahçe lehine davrandıkları ileri sürüldü. Sivasspor yöneticisi olan Faruk Taşseten ile de görüştüğü tespit edilen Çelebi'nin bu görüşmenin ardından İşçen'i arayarak, "Abicim ben şimdi bizimkiyle görüşmeye gideceğim de senle görüştüklerimizde mutabık mıyız" dediği anlaşıldı. Emniyet, İşçen'in bu sözleri onaylaması üzerine Çelebi'nin, "Tamam ben yani operasyona başladım. Haberin olsun" dediğini kayda aldı. Fiziki takibe alınan Çelebi'nin, 20 Mayıs'ta Sivas'a gittiği, burada Mecnun Otyakmaz, Faruk Taşseten ve Mehmet Oflaz ile Sivasspor tesislerinde buluştuğu tespit edildi. Çelebi'nin aynı günün akşamında bazı Sivassporlu futbolcularla Büyük Otel'de görüştüğü belirlendi.

 

 

Aziz Yıldırım iki kez hastaneye götürüldü
Şike operasyonunda gözaltına alınan Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım tansiyon, şeker hastalığı nedeniyle dün sabah saat 10.20 sıralarında Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. İki saat doktor kontrolünden geçirilen Yıldırım'ın tansiyonu, şekeri ve dilindeki uyuşmanın heyecandan olabileceği belirtilerek, temiz raporu verildi ve tekrar emniyete gönderildi. Şeker ve tansiyon hastası olan Yıldırım önce Acil Servis'te müşahede altına alındı. Yıldırım'a ilk olarak kan tahlili yapıldı ve ardından da kalp EKG'si çekildi, sık sık tansiyonunun ölçüldüğü belirtildi. Yıldırım, yüzünde ve dilinde uyuşmalar olduğunu söyleyince doktorlar tarafından beyin tomografisi istendi. Beyin tomografisi normal çıkan Yıldırım'ın hastaneye ilk geldiği sırada kan şekerinin 200 civarında olduğu, ancak ensülin iğnesi sonrası kan şekerinin normal seviyelere indiği belirtildi. Hastanede iki saat kalan Yıldırım hastanenin arka kapısından çıkarılarak tekrar emniyete götürüldü. Ancak sorguda rahatsızlanan Yıldırım akşam saatlerinde bu kez de İstanbul Üniversitesi Kardiyoloji Enstitüsü'nde müşahede altına alındı.

FOTOĞRAFLI SORGU
İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü'nün yürüttüğü şike operasyonunda, zanlıların ifadesi alınırken polis ilk kez fotoğraflı ifade yöntemini kullandı. Şike operasyonu kapsamında takip yapan polis, zanlıların bir araya geldiği veya para alışverişlerinin yapıldığını gösteren fotoğrafları ifadelere koyarak, şüphelilere tek tek fotoğraflar üzerinden soru sordu. Soruşturma kapsamında İbrahim Bülent İşçen'e fotoğraflar üzerinden sorular soruldu.

 

ŞİKE GÖRÜŞMELERİ
13 Mayıs 2011- 21.54
Bülent İbrahim İşçen (Yıldırım'ın adamı):
O arkadaş ile görüştüm. Gereğini sen hiç merak etme. O Hamsi tarafı da var ya abi. (Trabzonspor'u kast ediyor.) Onlar da şey yapıyorlarmış, baskı yapıyorlarmış dedim. Biz bunu engelleyeceğiz dedim.
Aziz Yıldırım: Bence şeyi (Ahmet Çelebi'yi kastederek) Ahmet'i de gönder.
13 MAYIS 2011
İşçen: Seninle özel görüşmemiz lazım,
Çelebi: Tamam görüşelim.
13 Mayıs 2011
İşçen: O arkadaş caddede beni bekliyor.
Yıldırım: Sen bak o .... söyle bize yardım etsinler. Tamam mı? Yani belli etmeden yardım etsinler.
İşçen:Tabii ağabeyciğim tabii, sen rahat ol...
13 Mayıs 2011
İşçen: Görüştüm. Gidecek fiyat konuşacak. 'Bizzat kendim görüşeceğim' dedi. Sen hiç merak etme.
Yıldırım: Ahmet'i (Çelebi) de gönder.
İşçen: Abi tabii gidiyor. 5 gün orada olacak. Kampta. 'Yapamazsan Aziz abiye selam verme' dedim.
15 Mayıs 2011
Başak (Menajer): Nasıl geçti?
Çelebi: İyi valla herhalde yani 200 milyara bağlayacağız.
16 Mayıs 2011
Çelebi:
Tamam ben operasyona başladım, haberin olsun. Seninle konuştuklarımızda mutabık mıyız?
İşçen: Dini imanı para olmuş onun. Yolunu bulacakmış. Lan sen kimsin? Gider Aziz Abiye söylerim.
22 Mayıs 2011 - 22.34
Sefer Yılmaz (Eskişehirspor Ant. Yrd.): Ne yaptınız?
Mehmet Yıldız: Ne yapayım Fenerbahçe'yi şampiyon yaptık gidiyorum.
Sefer Yılmaz: Oğlum orda kafayı çakıp atsana gölü ya. Sen ayakta duruyorsun, ayakta vuramazdın topa.
Mehmet Yıldız: Ne gölü ya ben oraya gol atmaya gitmedim ki. Ben oraya bulunmaya gittim.

NAZİF KARAMAN- Ali BALCI-Ali ŞAHİN/SABAH

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.