Şike Yasası AKP'nin İkinci HABUR'u Olur

Şike Yasası AKP'nin İkinci HABUR'u Olur

Şike yasasına baştan beri şiddetle karşı çıkan AKP Milletvekili Şamil Tayyar, yasanın yürürlüğe girmesi durumunda İkinci Habur Vakası'nın yaşanabileceğini kaydetti.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e mektup yazarak şikede cezaların indirimini öngören yasaya karşı çıkan AKP milletvekili Şamil Tayyar, Köşk tarafından veto edilen şike yasasının AKP, CHP ve MHP tarafından yeniden Meclis Genel Kurulu’na getirilmesine büyük tepki gösterdi.

Şamil Tayyar, şike yasasının çıkması durumunda AKP içinde ikinci bir Habur Vakasınının yaşanabileceğini kaydetti.

AKP Gaziantep Milletvekili Şamil Tayyar, bugün Meclis’te düzenlediği basın toplantısında şike yasasının referanduma götürülmesini teklif etti.
Tayyar, "Bu kanun referanduma götürülsün, halk kabul ederse ben milletvekilliğinden istifa edeceğim. Kabul edilmezse, teklifte imzası bulunan grup başkanvekilleri koltuklarını bırakabilecekler mi?" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından veto edilerek tekrar TBMM'ye gönderilen "Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Kanunda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun"la ilgili AK Parti, CHP ve MHP'nin aynı şekilde tekrar çıkarılması kararına AK Partili Tayyar'dan tepki geldi. Kanunun çıkması için kulüp başkanlarının ve Türkiye'nin en büyük 3 partisinin desteği olduğuna dikkat çeken Tayyar, "Ben inanıyorum ki, halkımız bu kanuna karşı çıkacaktır. Referanduma götürülmesi durumunda halkımız bu kanunun çıkmasını isterse ben milletvekilliğinden istifa edeceğim. Halkımız istemezse, teklifin altında imzası bulunan grup başkanvekilleri oturdukları koltukları bırakabilecekler mi?" diye sordu.

DERİN BİR HAYAL KIRIKLIĞI İÇİNDEYİM

Baştan bu yana bu yasaya karşı çıkan Şamil Tayyar yasanın çıkması durumunda spordaki Ergenekon, çeteleşme ve mafya ile mücadelenin aksayacağını vurguladı. Kendisinin halkın seçtiği bir milletvekili olarak milletvekillerini, kamuoyunu ve halkımızı uyarmak istediğini dile getiren Tayyar, "Bu yasa çıktığında telafisi mümkün olmayan yaralar açılabilir" dedi.

10 yıldır çetelerle mücadele eden AK Parti'nin refleksinin bu olmaması gerektiğini kaydeden Şamil Tayyar, AK Parti Grubu’nun desteğini ise “Derin bir hayal kırıklığı içindeyim” diye yorumladı.

AK Parti Grubu'nun yasaya desteğini açıklayan Grup Başkanvekilleri Mustafa Elitaş ve Nurettin Canikli'nin Başbakan Tayyip Erdoğan'ın bilgisi doğrultusunda bu açıklamayı yapıp yapmadığına ilişkin bir soru üzerine Tayyar, "2 grup başkanvekillinin aynı şekilde açıklama yapması tesadüfi olamaz. İnşallah öyle değildir" ifadesini kullandı.

İKİNCİ HABUR VAKASI YAŞANABİLİR

Yasanın çıkması durumunda şike operasyonlarının duracağını, şüphelilerin içeriden çıkarak cirit atacağını söyleyen Tayyar, "AK Parti açısından ikinci bir Habur vakası yaşanabilir. Yasa çıkarsa tıpkı Habur’daki gibi cezaevindekiler davullarla, zurnalarla, büyük bir taraftar topluluğu tarafından karşılanacak. Meclis'te zaman zaman kavga eden, tartışan, görüş ayrılığına düşen partilerin, Anayasa gibi çok önemli bir konu varken uzlaşarak çıkardıkları ilk yasanın şike kanunu olması çok üzücü" diye konuştu.

AKP’Lİ VEKİLLERİN 3’TE 2’Sİ BU YASAYA KARŞI

Tayyar, AK Partili milletvekillerinin üçte 2'sinin bu yasaya karşı çıktığını, milletvekillerinin serbest bırakılması durumunda yasanın tekrar geçmeyeceğini öne sürdü.

PERŞEMBE GÜNÜ KOMİSYONDA

TBMM Adalet Komisyonu, kamuoyunda "şike yasası" olarak adlandırılan ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından bir kez daha görüşülmek üzere TBMM’ye gönderilen Sporda Şiddet ve Düzensizliğin Önlenmesine Dair Yasa’yı 8 Aralık Perşembe günü saat 18.00’de görüşecek.

Adalet Komisyonu, şike cezalarında indirim öngören ve Cumhurbaşkanınca bir kez daha görüşülmek üzere TBMM’ye iade edilen yasanın komisyonlarına havale edilmesinin ardından gündemini belirledi.

Komisyon, yasayı 8 Aralık Perşembe günü saat 18.00’de görüşecek.
AK Parti Grup Başkanvekili Nurettin Canikli, bugün gazetecilere yaptığı açıklamada, "Biz AK Parti Grubu olarak, yasayı aynen Çankaya Köşkü’ne göndermekten yanayız" demişti.
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.