Petrol boru hattında yangın

Petrol boru hattında yangın

Silopi İlçesi yakınlarından geçen Botaş'a ait Kerkük-Yumartalık petrol boru hattında dün gece patlama ardından başlayan yangın bölgesinde bu sabah genç bir kadının cesedi bulundu.

Silopi ilçesi yakınlarından geçen Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattında, terör örgütü PKK mensuplarınca patlayıcı kullanılarak çıkarılan yangın söndürüldü. Petrol boru hattının yaklaşık 5 metre uzağında genç bir kadının cesedi bulundu.

Silopi’ye bağlı Doruk köyü yakınlarından geçen Botaş’a ait Kerkük-Yumurtalık petrol boru hattında dün gece meydana gelen terör örgütü PKK mensuplarınca petrol boru hattına yerleştirilen patlayıcıların infilak ettirilmesi sonucu başlayan yangın, boru hattındaki petrol akışı durdurulduktan sonra uzun süren çabalar sonucunda kontrol altına alındı.

Daha önce de değişik tarihlerde İdil-Midpat karayolunun yanından geçen Kerkük-Yumartalık boru hattı birkaç kez PKK’lılar tarafından patlatılmış ve yangın çıkmıştı.

YANGIN BÖLGESİNDE BİR KADIN CESEDİ BULUNDU

Yangın bölgesinde araştırma sürerken bir genç kadın cesedi bulundu. Ekipler tarafından petrol boru hattının yaklaşık 5 metre uzağında bulunan ve yanmış olan kadın cesedi bölgeden uzaklaştırıldı. Yanında sırt çantası ve otomatik silah bulunan ceset, ambulansa alınarak otopsi yapılmak üzere Silopi Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Yangınla ilgili hasar tespit çalışmalarına başlanırken, bölgede operasyon başlatıldı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.