Simit Amerikan rüyasına kafa tutuyor!

Simit Amerikan rüyasına kafa tutuyor!

Amerikan rüyasının sembolü Manhattan’da satılmaya başlayan Türk simidi, New Yorkluların favori yiyeceği ‘Bagel’e meydan okuyor.

ABD’nin ünlü dergisi New York Magazine, son sayısında New York’ta Manhattan’da satılmaya başlayan Türk simidinin artık ‘Bagel’e meydan okuduğunu yazdı. New York Magazine, ‘Bagel’in ciddi bir rakibi olduğunu belirterek, “Türk Simidi artık Manhattan’da, New York’ta simge haline gelmiş Bagel üreticileri kendilerini kollayıp daha dikkatli olmak zorunda diye yazdı.

Türk usulü çay-simit
Dergi, Tarihi Güllüoğlu’nun Manhattan’da şube açmasının ardından Amerikalıların Türk simidi ile de tanıştıklarını belirterek, Türk simidinin tadının, Amerikalıların çok sevdiği Bagel ve Pretzel arasında bir tadı olduğunu yazdı. Dergi, okuyucularına, “Türklerin Bagel’e meydan okuyan simidini tatmak ve Türk usulü simit-çay keyfini yaşamak için Güllüoğlu’na uğrayın” çağrısı yaptı.
Bagel’in ilk kez Polonya’da ortaya çıktığı tahmin ediliyor. Polonyalı göçmenlerin ABD’ye ayak basmasının ardından ülkeye tanıştırdıkları Bagel’in tadı kısa sürede tüm ülkede yayıldı. Önceleri ‘Musevilerin açması’ olarak tanınan Bagel, daha sonra ABD ve Kanada’da yaygınlaştı. Başta New York ve Kaliforniya eyaletlerinde olmak üzere çok tüketilen Bagel, kısa sürede tüm ülkenin ortak damak tadlarından biri oldu.

Hangi ülkede simit benzeri neler var

Türkiye: Simit ve açma
ABD: Bagel ve Pretzel
Rusya: Bublik ve Sushki
Çin: Naan
Avusturya: Beugel

Hürriyet

Etiketler :