'Simitçi Polis' ile okullar daha güvenli

'Simitçi Polis' ile okullar daha güvenli

Uygulama ile okul önlerindeki suç işleme oranının büyük oranda azaldığı bildirildi

Antalya Emniyet Müdürlüğü tarafından son iki yıldır aktif şekilde uygulanan "Güvenli Okullar" projesi ile polis memurları, ilk ve ortaöğretim okullarının önünde, simit satıcısı ve temizlik işçisi gibi davranarak nöbet tutuyor. Uygulama ile okul önlerindeki suç işleme oranının büyük oranda azaldığı bildirildi. 

Antalya Emniyet Müdürlüğü, İl Milli Eğitim Müdürlüğü desteğiyle son iki yıldır "Güvenli Okullar" adlı bir proje yürütüyor. Proje çerçevesinde, ilk ve ortaöğretim okullarının önünde resmi kıyafetli polis memurlarının, simit ve pamuk şeker satıcısı, temizlik işçisi gibi davranarak nöbet tuttukları bildirildi. Okullarda güvenli eğitim ortamının sağlanmasının amaçlandığı projede, bazı polis memurlarının ise veli gibi davranarak okul önlerinde suçu önlemeye çalıştıkları kaydedildi. 
Antalya Emniyet Müdürü Ali Yılmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada projeyle, evden okula gelişlerinden gidişlerine kadarki sürede öğrencilerin güvenliğini sağlamayı hedeflediklerini ifade etti. 

Yılmaz, proje kapsamında il merkezindeki 202 okulda, biri kadın iki polis memurunun, "Okul irtibat görevlisi" olarak görevlendirildiğini anlattı. Bu görevlilerin okullarda seminerler düzenleyerek öğretmen, veli ve okul görevlilerini bilinçlendirdiğini de belirten Yılmaz, şöyle konuştu: 
"Proje ile okul servislerinin etkin denetimi ve servis sürücülerinin bilinçlendirilmesi, okul giriş ve çıkışlarında görevlendirilecek okul geçidi görevlilerinin eğitimi ve uygulamanın genişletilmesine dönük çalışmalar, okul çevresinde risk oluşturabilecek kişilerin takip ve kontrolü, zararlı maddeler konularında öğrencileri bilinçlendirecek ve farkındalık oluşturacak çalışmalar, okul çevresindeki park, internet kafe, oyun salonu gibi yerlerin denetim ve kontrolü, bazı birimlerce okul ve öğrenci odaklı istihbarat çalışmaları yapıyoruz." 

Ali Yılmaz, 2010-2011 eğitim-öğretim dönemi 2. yarı yılında, okul idarecileri ve öğretmenler tarafından okul irtibat görevlilerine toplam 280 konunu iletildiğini, bunlardan 91'inin gereğinin yapıldığını kaydetti. Yılmaz, diğer konuların ise gereği yapılmak üzere ilgili kurumlara iletildiğini söyledi. 

Projede, Milli Eğitim Müdürlüğü'yle ortak çalıştıklarını da hatırlatan Yılmaz, "Antalya Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay'dan aldığım bilgiye göre, projenin uygulaması sonucunda 2006-2007 eğitim öğretim döneminde okul üst disiplin kuruluna iletilen olay sayısı 59 iken, bu rakam 2008-2009'da 26'ya, 2009-2010'da 9'a, 2010-2011'de ise 1'e düşmüştür. Ayrıca okul önlerindeki suç oranlarında da azalmalar var" dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :