'Çanakkale Çocukları' filminin çekimleri sona erdi.

'Çanakkale Çocukları' filminin çekimleri sona erdi.

Baba çekti, oğulları oynadı.Yönetmen koltuğuna Sinan Çetin'in oturduğu 'Çanakkale Çocukları' filminin çekimleri sona erdi.

 

Çetin'in üç yıldır üzerinde çalıştığı ve iki ayrı cephede iki düşman kardeşin karşı karşıya gelmesini konu edinen film, 28 Eylül'de vizyona girecek. Önceki gün, filmin çekimleri için son kez Çanakkale'ye giden ünlü yönetmen, hikâyenin kendisini çok etkilediğini söylüyor. "Savaşın her türlüsü kötüdür." diyen Çetin, asıl muharebenin savaş bittikten sonra evlatlarını kaybeden bağrı yanık analar için başladığını dile getiriyor. Ünlü yönetmen, filmin evlatlarını kaybetmek istemeyen annelere yönelik mesajlar içerdiğini aktarıyor.
 
Filmde Sinan Çetin'in çocukları Orfeo (Osman) ile Cemo (James) da rol alıyor. Farklı iki cephede iki düşmanı oynayan kişilerin kendi çocukları olacağını aklından bile geçiremediğini söyleyen ünlü yönetmen Orfeo ve Cemo için şunları söylüyor: "Yıllarca başkalarını aramışım, baktım yanımda duruyorlar. Beni kırmadılar. Çok isterdim ki profesyonel aktörler olsun ama onlar kadar iyi olurlar mıydı bilemiyorum. Gerçek kardeş olmaları bambaşka bir duygu. Sarılmaları bile başka." Filmin son sahnesi için Çanakkale'ye gelen bir diğer isim Yavuz Bingöl'dü. Aile dramının anlatıldığı filmde Bingöl, birbirine düşman olan iki kardeşin öykülerine tanık olan bir teğmeni canlandırıyor. Babasının eski bir asker olduğunu kaydeden Bingöl, "Dedem İstiklal savaşı gazisi. Onun çocukluğunda Conkbayırı, Dumlupınar, Çanakkale hikayeleri ile büyüdüm." diyor.
 
Haluk Bilginer, Oktay Kaynarca, Yavuz Bingöl, Wilma Elles ve Demir Demirkıran gibi ünlü isimlerin yer aldığı film Çatalça Durusu'da kurulan bin 500 metrekarelik sette çekildi. Sinan Çetin'in bugüne kadar çektiği en pahalı film olan Çanakkale Çocukları'nın bütçesinin beş milyon dolar civarında olduğu belirtiliyor.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.