Sınırlara termal kameralar yeleştirildi

Sınırlara termal kameralar yeleştirildi

Artvin'de Sarp Sınır Kapısına termal kamera yerleştirildiği bildirildi.

Sınır Kapısında gelen yolcu bölümüne konulan termal kamera sayesinde yolcuların vücut ısıları sağlık görevlilerince kameranın yanındaki bilgisayardan izlenebiliyor.
Artvin Valisi Cengiz Aydoğdu, yaptığı açıklamada, Sarp Sınır Kapısı'nın yolcu trafiği açısından Türkiye'de ikinci sırada geldiğini belirterek, “H1N1 virüsü vakaları dünyada ortaya çıkmaya başladıktan sonra valiliğimizce, İl Sağlık Müdürlüğü aracılığıyla sınır kapısında tedbirler aldık. Yaklaşık 3 hafta önce 24 saat esasına göre, toplam 7 doktor ve 7 sağlık memurundan oluşan sağlık ekibi kurduk” dedi.

Sağlık Bakanlığı'nca ithal edilen, gümrük işlemleri tamamlandıktan sonra kente gönderilen termal kamerayı da bu tedbirler kapsamında kapıya yerleştirdiklerini ifade eden Aydoğdu, “Termal kameranın kurulmasının ardından kontroller daha sağlıklı hale geldi. Sarp Sınır Kapısı içindeki tampon bölgede yönlendirme levhalarıyla birlikte sağlık kabini ve müşahede odası oluşturduk. Özellikle yaz aylarında sınır kapımızdaki yolcu sayısı yaklaşık giriş ve çıkış olmak üzere toplam 12 bin civarındadır. Sarp Sınır Kapısı Türkiye'de termal kameranın konulduğu ilk kara hudut kapısıdır” diye konuştu.

DİLUCU SINIR KAPISI'NDA SAĞLIK EKİBİ GÖREVDE

Iğdır Sağlık Müdürü Ahmet Taş ise yaptığı açıklamada, Türkiye ve Nahcivan arasındaki Dilucu Sınır Kapısı'nda sağlık kontrollerinin yapıldığını belirtti.

Sınır kapısında 24 saat boyunca 1 doktor, 1 hemşire ve 1 sağlık görevlisinin görev yaptığını ifade eden Taş, şu ana kadar olumsuz bir durumla karşılaşmadıklarını bildirdi.

Dilucu Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye az sayıda kişinin giriş yaptığını dile getiren Taş, şunları söyledi:

“Sınır kapısından günde 200-250 kişi giriş yapıyor. Söz konusu kişilerin ateşlerini ekiplerimiz elektronik derecelerle ölçüyor. Gerekli kontrolleri yapıyorlar. Az sayıda kişinin giriş yaptığı sınır kapısında sıkıntı yaşamıyoruz. Ateşi yüksek çıkan ya da durumundan şüphelenilen hastalar hemen sınır kapısında bekletilen tam donanımlı ambulansla Iğdır Devlet Hastanesi'ne sevk edilecek. Sağlık Bakanlığı tarafından termal kamera ihalesi yapıldı. İhale sonuçlanınca Dilucu Sınır Kapısı'na da termal kamera gönderilecek.”

Dilucu Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye giriş yapan kişiler de uygulamadan memnun olduklarını söyledi.

Etiketler :