Sırbistan'da sel nedeniyle 52 İL ve İlçede OHAL ilan edildi.

Sırbistan'da sel nedeniyle 52 İL ve İlçede OHAL ilan edildi.

BELGRAD (AA) - Sırbistan'daki selde yıkılan köprünün tehlike altında olduğunu fark eden Nemanja Bogosavljevic, gösterdiği hızlı tepkiyle Türk vatandaşlarının...

BELGRAD (AA) - Sırbistan'daki selde yıkılan köprünün tehlike altında olduğunu fark eden Nemanja Bogosavljevic, gösterdiği hızlı tepkiyle Türk vatandaşlarının içinde bulunduğu otobüsün kaza yapmasını engelledi.

Sırbistan İnşaat Ulaşım ve Altyapı Bakanı Goran Vesic, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, sabah saatlerinde Mrcajevaca ve Slatina arasındaki köprünün sütunlarından birinin sağlam olmadığını fark ederek gerekli uyarılarda bulunan ve Türk vatandaşlarının hayatını kurtaran Bogosavljevic'e teşekkür etti.

Vesic, paylaşımında şunları kaydetti:

"Sabah 06.00 sularında sel nedeniyle köprü sütunlarından birisinin dengede olmadığını gözlemleyen Bogosavljevic, hemen trafik polisini aradı. Ardından köprüye doğru ilerleyen otobüsü gördü. Arabasıyla otobüsün önünü kesti ve köprüyü geçmelerine izin vermedi. Trafik polisi de olay yerine gelerek içerisinde Türk vatandaşlarının bulunduğu otobüsün köprüden geçişine izin vermedi."

Yaşananlardan 10 dakika sonra köprünün yıkıldığını aktaran Vesic, "Oradaki herkes köprünün yıkılışına şahit oldu. Nemanja büyük bir trajediyi engelledi. O gerçek bir kahraman." ifadelerini kullandı.

- Büyükelçi Aksoy da teşekkür etti

Türkiye'nin Belgrad Büyükelçisi Hami Aksoy da sosyal medya hesabında Bakan Vesic'in paylaşımına yer vererek, Sırpça, "Kazayı önleyen ve vatandaşlarımızın hayatını kurtaran Nemanja'ya teşekkür ederiz." ifadelerine yer verdi.

Bu arada, Bogosavljevic'in telefon kamerasıyla kaydettiği köprünün yıkılma anı halk arasında endişe oluştururken büyük bir kazanın önlenmiş olması ise sevindirdi.

- 52 şehir ve ilçede OHAL ilan edildi

Bu arada, Sırbistan'da iki gündür etkili olan sağanakların ardından meydana gelen sel sonucu 52 şehir ve ilçede olağanüstü hal ilan edildi.

Yerel medyada yer alan haberlerde, sel sonucu çok sayıda evi ve iş yerini su bastığı, yüzlerce kişinin tahliye edildiği belirtildi.

İtfaiye ekiplerinin sel bölgesinde botlarla yardım ulaştırdığı aktarılan haberlerde, Sırbistan ordusunun ise Trnavica nehri üzerine geçici köprü kurduğu kaydedildi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.