Uludere'deki kaza 9 evi acıya boğdu

Uludere'deki kaza 9 evi acıya boğdu

Şırnak Uludere'de Ahmet Türk'ün güvenliği için giden askerleri taşıyan aracın devrilmesi sonucu şehit olanların baba evlerinde büyük acı yaşanıyor.

Uludere'deki kaza 9 evi acıya boğduUzman Çavuş Atakan Çiller'in Osmaniye'deki baba evinde yas var

Şırnak'ın Uludere ilçesinde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Komando Uzman Çavuş Atakan Çiller'in (24) Osmaniye'deki baba evinde yas var.

Çiller'in şehit olduğu haberi, Düziçi ilçesindeki Cumhuriyet Mahallesi'nde oturan ailesine, Düziçi Garnizon Komutanı Jandarma Üsteğmen Serdar Arbaş tarafından verildi.

Oğlunun şehit haberini alan baba Ejder Çiller'in (60), metanetini koruduğu gözlenirken, anne Eşe Çiller (56) komşuları tarafından sakinleştirildi.

İlçe sakinleri ise şehidin evine gelerek ailesine başsağlığı diledi.

Şehit Uzman Çavuş Atakan Çiller'in yarın İrfanlı Camisi'nde öğle namazına müteakip kılınacak cenaze namazı sonrası Çamiçi Mezarlığı'ndaki şehitlikte toprağa verileceği öğrenildi.

Şehit Komando Uzman Çavuş Atakan Çiller'in bekar olduğu ve üç yıldır uzman çavuş olarak görev yaptığı kaydedildi.

Uzman Çavuş Selahattin Recep Güç'ün baba evinde yas var

Şırnak'ın Uludere ilçesinde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Selahattin Recep Güç'ün Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki baba evinde yas var.

Askerler tarafından ailesine haber verilmesinin ardından Şehit Uzman Çavuş Güç'ün baba evine Türk bayrakları asıldı. Şehit haberini duyan Güç'ün yakınlarının gözyaşlarına hakim olamadıkları görüldü.

Reyhanlı ilçesi Bahçelievler Mahallesi'nde oturan şehidin babası Yusuf Güç, güçlü olacağını ve dik duracağını söyledi.

Şehit Güç'ün 2 aylık evli olduğu ve ilk tayin yerinin Şırnak olduğu öğrenildi.

Şehit Uzman Çavuş Selahattin Recep Güç'ün cenazesinin yarın Reyhanlı'da düzenlenecek askeri törenin ardından toprağa verileceği bildirildi.

Murat Ustaoğlu'nun Çankırı'da yaşayan ailesine durumu bildirildi

Çankırı Valisi Vahdettin Özcan, Şırnak'ın Uludere ilçesinde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Murat Ustaoğlu'nun ailesine bilgi verildiğini bildirdi.

Özcan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, şehit Uzman Çavuş Ustaoğlu'nun Kurşunlu ilçesine bağlı Sumucak köyü nüfusuna kayıtlı olduğunu söyledi.

Ustaoğlu'nun ailesine acı haberin verildiğini ifade eden Özcan, ''İçimiz acıyor, tüm Türk milletinin başı sağolsun'' dedi.

Vali Özcan, şehit uzman çavuşun cenazesinin yarın Sumucak köyünde düzenlenecek törenle toprağa verileceğini kaydetti.

Uzman Çavuş Orman'ın, Kırşehir'in Kaman ilçesindeki baba ocağında yas var

Şırnak'ın Uludere ilçesinde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Aziz Orman'ın, Kırşehir'in Kaman ilçesine bağlı Yelek beldesindeki baba ocağında yas var.

Şehidin haberini ailesine, Kırşehir İl Jandarma Alay Komutan Yardımcısı Binbaşı Şahin Keskinkılıç ile Kaman İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen İzzet Şeref verdi. Şehidin babası Hacı ve annesi Dönüş Orman'ın bu sırada tarlada çalıştığı ve yakınları tarafından çağrıldığı öğrenildi.

Haberin duyulması üzerine şehit Orman'ın akrabaları ve yakınları evi Türk bayrakları ile donattı.

Baba Hacı Orman, yaptığı açıklamada, oğlunun Ramazan Bayramı'nın birinci günü kendisini arayarak bayramlaştığını söyledi.

Oğlunun telefonda, ''Sıra bana geldi baba, sıramı bekliyorum'' dediğini ifade eden baba Orman, terörün uzantılarının Mecliste olduğunu, hükümetin buna çözüm bulunması gerektiğini söyledi.

Evli olan ve Çorum'da yaşayan şehidin eşi ve çocuğunun da, haberi aldıktan sonra Kırşehir'e gelmek üzere yola çıktığı öğrenildi.

Jandarma Uzman Çavuş Altan Ceyhan'ın Sinanpaşa ilçesinde yaşayan anne ve babasına durum bildirildi

Şırnak'ın Uludere ilçesinde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Altan Ceyhan'ın Sinanpaşa ilçesindeki anne ve babasına bilgi verildiği bildirildi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Ceyhan'ın Sinanpaşa ilçesindeki baba ocağına durumu Kaymakam Erhan Günay ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Demir, bildirdi.

Günay ve Demir, şehidin babası Kemal Ceyhan ve annesi Nurgül Ceyhan ile evde görüşerek başsağlığı diledi.

Öte yandan Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, İscehisar ilçesinde vatandaşlarla bayramlaşması sırasından gazetecilerin Şırnak'ta askeri aracın devrilmesiyle ilgili yönelttiği soru üzerine, ''10 şehidimizin olduğunu öğrendik. Allah'tan şehitlerimize rahmet, ailelerine sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Şehitlerimizden birinin de Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesinden olduğunu öğrendik'' dedi.

Jandarma Uzman Çavuş Osman Çelik'in Antalya'nın Finike ilçesindeki baba evinde yas var

Şırnak'ın Uludere ilçesinde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Osman Çelik'in (24) Finike'deki baba evinde yas var.

İlçenin Yazır köyünde yaşayan şehidin haberini ailesine, İlçe Jandarma Komutanı Jandarma Üsteğmen Adem Çolak, sağlık ekipleri eşliğinde verdi.

Şehidin babası Mehmet ve annesi Esma Çelik, haberi alınca büyük üzüntü yaşadı. Haberin duyulması üzerine şehidin yakınları ve komşuları eve gelerek aileye ''bağ sağlığı'' diledi. Ev, Türk bayrakları ile donatıldı.

Baba Çelik, söylenecek pek bir şey olmadığını belirterek, ''Demekki Allah bizden daha çok sevdi, yanına aldı. Kader böyle imiş'' dedi.

Şehit Osman Çelik'in 9 aylık evli olduğu, Tokat'taki görev yerinden sonra atandığı Şırnak'ta yaklaşık 20 gün önce görevine başladığı öğrenildi.

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Osman Çelik'in cenazesinin yarın düzenlenecek törenin ardından köyünde toprağa verilmesi bekleniyor.

Jandarma Uzman Çavuş Altan Ceyhan'ın Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesindeki baba evinde yas var

Şırnak'ın Uludere ilçesinde askerleri taşıyan minibüsün devrilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Altan Ceyhan'ın Afyonkarahisar'ın Sinanpaşa ilçesindeki baba ocağında yas var.

Kaymakam Erhan Günay ve İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Mehmet Demir'in, Ceyhan'ın şehit düştüğü haberini verdiği ilçede çobanlık yapan babası Kemal Ceyhan ve ev hanımı annesi Nurgül Ceylan, gözyaşı döktü. Fenalık geçiren anne Ceylan'a, sağlık ekipleri müdahale etti.

Haberin duyulmasının ardından Yukarı Mahalle Orhan Uygun Caddesi'ndeki şehidin baba evi ve komşularının evlerine Türk bayrağı asıldı.

Şehit Ceyhan'ın bayramın ilk günü ailesini ve akrabalarını arayarak bayramlaştığı, Kurban Bayramı için izin alarak ailesinin yanında olmayı istediğini söylediği öğrenildi.

Yakınları, Altan Ceyhan ile görüşmelerinde, sık sık operasyonlara gittiklerini belirterek, helallik istediğini anlattı.

Şehit Altan Ceyhan'ın eşi Hatice Ceyhan'ın da 4 aylık oğullarıyla Şırnak'ta bulunduğu bildirildi.

Ayrıntılar geliyor

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.