Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde Çatışma

Şırnak'ın Uludere İlçesi'nde Çatışma

Şırnak'ın Uludere ilçesi kırsal kesiminde güvenlik güçleriyle çatışmaya giren 1 PKK'lı terörist silahlarıyla birlikte ölü olarak ele geçirildi.

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan yaptığı açıklamada, Şırnak'ın Uludere ilçesinin Irak sınır hattında görev yapan güvenlik güçlerine saldırı hazırlığında olan 1 teröristin ölü olarak ele geçirildiğini bildirdi.

Güçlükonak ilçesinde yakılan iş makineleriyle ilgili de açıklama yapan Vali Vahdettin Özkan, bölgede yaşayan vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek ve modern bir hayat yaşamalarını sağlamak için devam eden bayındırlık faaliyetlerine tahammül edemeyen teröristler tarafından geçen 17 Mayıs gecesi saat 22.00'de Güçlükonak İlçesinin Fındık bölgesi, Gümüşyazı köyü bölgesinde yol inşaatı yapan firmaya ait iş makineleri ve kamyonların yakıldığını söyledi. Olay yerinde yapılan incelemede yapımı devam eden yol üzerinde bulunan iş makinelerinin bir kısmının patlayıcı madde ile tahrip edildiğini ve araçların kullanılamaz hale geldiğini belirten Vali Vahdettin Özkan şunları söyledi:

"Güvenlik güçlerinin almış olduğu tedbirler ve icra edilen operasyonlar nedeniyle ağır kayıplar veren bölücü terör örgütü, bahar ayları ile birlikte masum vatandaşları ve bölgenin imarı için çalışan şirketlere yönelik terör faaliyetlerine ağırlık verdiği görülmektedir. Bölge halkının huzurunu bozan, bölgenin gelişmesine ve refahın artmasına devamlı engel olmaya çalışan bölücü terör örgütü mensuplarına yönelik oprasyonel faaliyetlere ve bölgenin bir an önce kalkındırılması için imar faaliyetlerine kararlılıkla devam edilecek."
 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.