Kato Dağı'ndaki operasyon bitti

Kato Dağı'ndaki operasyon bitti

Beytüşşebap ilçesindeki saldırıya katılan teröristlere yönelik başlatılan Kato Dağı'ndaki operasyonun sona erdiği bildirildi.

Şırnak Valiliği'nden yapılan açıklamada, 3 Eylül'de Beytüşşebap ilçe merkezine ve askeri birliklere yapılan terörist saldırı sonrasında başlatılan operasyonun 7 Eylül günü sona erdiği belirtildi.

Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

''Hava Kuvvetleri ve taarruz helikopterleri desteğinde profesyonel birliklerce icra edilen operasyonda ilk gün (saldırı esnasında) etkisiz hale getirilenlere ek olarak (yetkililerince teknik olarak izleme sonucu) ilçemize saldırıda bulunan teröristlerden 26'sının daha etkisiz hale getirildiğinin değerlendirildiği bildirilmiştir. Operasyonda, 2 güvenlik görevlimiz şehit olmuş, 5 beş güvenlik görevlimiz ise hafif şekilde yaralanmıştır. Yaralılarımızın hayati tehlikesi bulunmamakta olup tedavilerine devam edilmektedir.''

Terör örgütünün, ilçe merkezinde eş zamanlı olarak birçok noktaya saldırarak, ısrarla ilçe halkını kurşunlara hedef ettirmek istediği vurgulanan açıklamada, şöyle denildi:

''Askerimiz ve polisimiz vatandaşlarımızın çatışmalardan zarar görmemesi için azami hassasiyeti göstermiş ve terör saldırısını başarılı bir şekilde püskürtmüştür. İlçeye saldırı için gönderilen bu maşalar; ilçe halkının canına kast etmiş, malını, köprüsünü ve iş yerini tahrip etmiş, bölgemizin değerlerine ve insanına düşman, karanlık odakların talimatını uygulamıştır.

Terör örgütü, bölge halkını, kamu görevlilerini ve güvenlik güçlerini hedef almaktadır. Beytüşşebap bölgesinde vatandaşların yayla ve meralarda huzurlu bir şekilde dolaşmasına, bölgenin gelişmesine ve refahın artmasına engel olmaya çalışmaktadır.

Yaylada rızkının peşinde olanları kalkan olarak kullanıp, ateşin içinde bırakmaktadır. Halkımızın değerlerinin düşmanı fitne odakları tarafından kullanılan çetelere yönelik operasyonlara kararlılıkla devam edilecektir.''

Açıklamada ayrıca saldırı sonucunda vatandaşların gördüğü zararı gidermek amacıyla olayın hemen ardından Valiliğin zarar tespit çalışmalarını başlattığı kaydedildi.

(AA)

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.