Şırnak Valisi'nden ve BDP'den PKK açıklaması

Şırnak Valisi'nden ve BDP'den PKK açıklaması

BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, " Cizre'deki görüntüleri parti teşkilatımız vasıtasıyla soruşturuyoruz" dedi. Dün konu ile ilgili bir açıklama da Şırnak Valiliği'nden gelmişti.

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, PKK’nın Cizre ilçesinde asayiş birimi kurarak yol kontrolü yaptığı haberlerine ilişkin, “Fotoğrafın başka yere ait olduğunu düşünüyoruz” dedi. 

BDP de görüntülerle ilgili inceleme başlattı. Şırnak Valiliği, PKK'nın asayiş birimi kurup yol kontrolü yaptığı iddiasına yönelik bir açıklama yaptı.

Vali Vahdettin Özkan, "İddia araştırılıyor ama söz konusu fotoğrafın başka yere ait olduğunu düşünüyoruz" diye konuştu.

Cizre'de çekildiği iddia edilen fotoğraflarda, PKK'lılardan oluşan tep tip kıyafet giyen grubun, araç sürücülerine kimlik kontrolü yapması ve ilçe merkezinde askeri düzende yaptıkları tören yer alıyor.

Öte yandan, Selahattin Demirtaş, Cizre'deki görüntüler ile ilgili, "Cizre ilçe teşkilatımız ile birlikte bir soruşturma yaptıracağız. İşin özü nedir ne değildir kimlerdir amacı nedir bütün bunları belki soruşturma sonucunda bizde öğrenmiş olacağız. Böyle bir dönemde kim böyle bir çalışmaya neden ihtiyaç duyar amacı nedir daha doğrusu bizde araştırıyoruz, Emin değiliz kimlerin olup olmadığından yapacağımız soruşturma sonucunda net ve sağlıklı bilgiler ortaya çıkacaktır" dedi.

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.