Şırnak'ta 5,3 büyüklüğünde deprem

Şırnak'ta 5,3 büyüklüğünde deprem

Şırnak'da, merkez üssü Uludere ilçesine bağlı Ortabağ Köyü olan 5,3 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Şırnak Valisi Vahdettin Özkan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilk bilgilere göre, depremde herhangi bir can ve mal kaybının olmadığını ifade ederek, ''Konuyla ilgili henüz bize ulaşan bir bilgi yok. Araştırmalarımız sürüyor'' dedi.

İLETİŞİM KANALLARI ÇÖKTÜ

Saat 23.37'de merkez üssü Ortabağ-Uludere olan 5.3 büyüklüğünde deprem, Mardin, Siirt ve Diyarbakır ile çevre ilçelerde de hissedildi.

Deprem nedeniyle bazı dik dağlarda kaya kopmaları yaşandığı öğrenildi. Depremin merkez üssü olan Uludere'ye ise şuana kadar ulaşılamadı. Deprem nedeniyle ilçedeki iletişim kanallarının çöktüğü belirtiliyor.

MUŞ'TA DA HİSSEDİLDİ

Deprem anında vatandaşlar büyük bir panik içerisinde evlerinden dışarı çıktı. Kimi kahve ve kıraathaneleri boşaltırken, kimileri de depreme aldırış etmeden oyunlarına devam etti.
Depremi hisseden Davut Yüce, "Bir anda sarsıldığımızı hissettik sanki Van depremi olmuş gibi kendimizi dışarı attık." dedi.

3 ARTÇI SARSINTI

Bu arada depremden sonra 20 dakika içinde aynı bölgede ;2.6, 2.4 ve 3.4 büyüklüğünde aç artçı şok daha meydana geldi. Sarsıntı ile birlikte evlerini terkeden vatandaşlar ise geceyi dışarıda geçiriyor.

KIZILAY İHTİYAÇ TESPİTİ YAPIYOR

Türk Kızılayı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, depremin ardından Türk Kızılay'ın bölgeye yakın şubeleri ve lojistik merkezleri uyarıldı. Bölgede durum ve ihtiyaç tespiti yapmak üzere ekipler alana doğru yola çıktı, yerel makamlarla irtibata geçildi.

Açıklamada, ihtiyaç halinde bölgeye yardım malzemesi ve ek afet müdahale ekiplerinin ulaştırılabilmesi için tüm hazırlıkların tamamlandığı da belirtildi.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.