Şırnak'ta 6 bin yeni konut yapılacak

Şırnak'ta 6 bin yeni konut yapılacak

Şırnak'ta 14 Mart'ta ilan edilen sokağa çıkma yasağının kaldırılmasının ardından, önceden evlerini terk edenlerin dönüşü bugün de sürdü.

Gelenler sıkı güvenlik kontrolünün ardından kent merkezine alınırken, Şırnak'ta her köşe başında polis ekipleri bekletiliyor. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü kapalı Spor Salonu'nda oluşturulan komisyona ise vatandaşlar hasar tespit çalışması için başvurularını yapıyor.

ŞIRNAK'TA 2 BİN EV TAMAMEN YIKILDI

Şırnak'ta 6 bin yeni konut yapılacak

Operasyonun sona ermesinin ardından devam eden sokağa çıkma yasağı süresince 14 bin 727 evde yapılan zarar tespit çalışmalarında, 2 bin 44 evin ağır hasar görerek yıkıldığı belirtilirken, Şırnak merkezde toplam 6 bin konut yapılarak hak sahiplerine dağıtılacağı belirtildi.

2 BİN 44 EV YIKILDI, 6 BİN KONUT YAPILACAK

Operasyonun sona ermesinin ardından devam eden sokağa çıkma yasağı süresince 14 bin 727 evde yapılan zarar tespit çalışmalarında ağır hasarlı olduğu tespit edilen 2 bin 44 ev yıkıldı. Şırnak merkezdeki Gazi Caddesi'nde 960 konut yapılacağı ve genelde yapılan toplum konut sayısının 6 bin olacağı belirtildi.

Şırnak'ta 6 bin yeni konut yapılacak

560 LİRA KİRA YARDIMI, 5 BİN LİRA EŞYA PARASI

Kapalı Spor Salonu'nda ev ve iş yerleri zarar gören vatandaşlar için kurulan stantlarda, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü, zarar tespit komisyonu, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü tarafından vatandaşlara hizmet veriliyor. Ev ve iş yerlerinde hasar meydana gelen vatandaşlar, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü ve Zarar Tespit Komisyonu'na başvuru yaparken, kira ve gıda yardımı almak isteyen vatandaşlar ise Sosyal ve Dayanışma Vakfı'na başvuruyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü standında ise, il müdürlüğü tarafından yapılacak çalışmalar hakkında bilgi veriliyor. Evi terör olaylarında yıkılan vatandaşlara, Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğünce belirlenen şartlar uyarınca yeni evleri teslim edilene kadar her ay 560 lira kira yardımı yapılacak. Kentte eşyaları zarar gören her vatandaşa da 5 bin liradan az olmamak şartıyla zarar gören eşyasının bedelinin ödeneceği belirtildi.

Şırnak'ta 6 bin yeni konut yapılacak

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.