Sitemiz Habername'ye 'Başarı' Ödülü

Sitemiz Habername'ye 'Başarı' Ödülü

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Bem-Bir-Sen’in 17. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle düzenlenen “İbrahim Keresteci Basın Ödülleri” töreninde sitemiz habername.com’a ‘başarı’ ödülü verildi.

Memur-Sen Konfederasyonuna bağlı Bem-Bir-Sen’in 17. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle düzenlenen “İbrahim Keresteci Basın Ödülleri” töreninde sitemiz habername.com’a ‘başarı’ ödülü verildi. Ödül töreninde konuşan BEM-BİR-SEN Genel Başkanı Mürsel Turbay, gazetecilerin 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü'nü kutladı. Gazetecilerin yıpranma hakkının 'ellerinden alındığını' belirten Turbay, bu hakkın gazetecilere tekrar verilmesi gerektiğini ifade etti.Törene, sendika yöneticileri ve gazetecilerin yanı sıra Ak Parti İstanbulMilletvekili Abdullah Kıyıklık, AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi Mehmet Oymak ve MEMUR-SEN Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ile konfederasyona bağlı sendikacılar katıldı.

Turbay, “Bem-Bir-Sen, gerek insan hakları, gerekse sivil toplum kuruluşlarının  evrensel değerleri ilke edinerek, özgürlükler yolunda  anti demokratik dayatmaları aşarak 17. yaşını tarihe altın harflerle yazacak kazanımlarını kamu çalışanları ve kamuoyu ile paylaşarak kutlamanın haklı gururunu yaşıyor” dedi.

“Bem-Bir-Sen'in yıllardır ilkelerinden ve inancından taviz vermeden sürdürdüğü örgütlenme mücadelesi, ekip ruhunu üstün tutan inanmış kadroları sayesinde 5 yıl üst üste "genel yetkili sendika" sıfatını kazandırmıştır” diyen Başkan Turbay, 1994 yılından bugüne kadar yerel yönetim çalışanları hizmet kolunda pek çok kazanıma imza attıklarını vurguladı.

KAZANIMLAR SÜRECEK

“12 Eylül 2010 tarihinde gerçekleştirilen referandum ile kamu çalışanlarına sağlanan haklar, bizler için milat değerindedir” diyen Turbay, “Fiilen kullanılan ancak yasa ve anayasa ile güvence altına alınan toplu sözleşme hakkının verilmesi sonrasında il, ilçe  ve büyükşehir belediyelerinde sosyal denge sözleşmesi imzalanması yönünde büyük bir teveccüh oluşmuştur. Sendikamız ile yerel yöneticiler arasında yapılan görüşmeler neticesinde başta  Bursa  Büyükşehir Belediyesi olmak üzere  pek çok il ve  ilçe belediyelerinde sözleşme imzalanmış, birçok  büyükşehir ve il belediyesinde ise sözleşme aşamasına gelinmiştir” dedi.

BAŞKAN’DAN YENİ BİNA MÜJDESİ

Turbay, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Yerel yönetim çalışanlarının sendikamıza olan teveccühü bizleri bir yandan  5 yıldır üst  üste  yetkili sendika  ünvanı ile şereflendirirken, diğer yandan da sürekli büyüyen bünyemiz mevcut mekanlarımıza sığmamış, üyelerimize ve bütün yerel yönetim çalışanlarına daha verimli, daha üretken ve daha çağdaş hizmet verme zorunluluğunu da beraberinde getirmiştir. Bu hizmet sevdası ile hareket eden Genel Merkez Yönetimimiz, kıt kaynaklarla da olsa 9 daireli bir genel merkez binası satın almayı başarmıştır. Tadilatı bitmek üzere olan genel merkez binamız 2011 yılı ile birlikte Genel Merkez Binası olarak hizmet vermeye başlayacaktır.  Memur Sendikaları arasında kendi genel merkez binasına sahip olma imkânına nail olan Bem-Bir-Sen, eğitim, kültür ve sosyal faaliyet alanlarının da bulunacağı genel merkez binası ile üyelerine bir ilki daha yaşatmış olmanın mutluluğuna kavuşmuştur.”

MERHUM GENEL SEKRETERE VEFA

“Yerel yönetim çalışanları adına sağlamış olduğumuz büyük kazanımların yanında 2010 yılı içinde büyük acılar da yaşadık” diyen Turbay, “ Teşkilat çalışmaları için Çorum'a  giden  Genel Sekreterimiz İbrahim Keresteci'yi  Mecitözü  ilçesinde geçirdiği ağır trafik kazasının ardından enfeksiyon sebebiyle girdiği koma nedeniyle 10 Şubat 2010 tarihinde kaybettik.

Vefatının  1. yılına yaklaştığımız şu günlerde samimiyeti, dürüstlüğü, çalışkanlığı ve inancı ile bir büyük dava  adamı olan İbrahim Keresteci'yi rahmetle ve minnetle bir kez daha anıyoruz.

Bu yıl 17. Kuruluş yıldönümümüz vesilesi ile başlattığımız ancak bundan sonraki yıllarda da  sürmesini temenni ettiğimiz İBRAHİM KERESTECİ BASIN ÖDÜLLERİ  töreni, Merhum Genel Sekreterimiz İbrahim Keresteci'nin isminin Sendikamızla birlikte yaşatılması adına son derece önemli buluyoruz. Anlayışımız, misyonumuz, çalışmalarımız; İlkeli, Onurlu, Mücadeleci bir duruş ile yürüttüğümüz faaliyetlerimiz 17 yıldır kamu sendikacılığına örnek olmuştur. 17. kuruluş yıldönümümüzde bizlere bu güzellikleri yaşatan bütün kadrolarımıza şükranlarımızı sunuyor, her geçen gün hızla büyüyen BEM-BİR-SEN Ailesi olarak yeni kazanımlarda buluşmayı temenni ediyoruz.”

GÜNDOĞDU: ÇALIŞAN VE ÜRETEN SENDİKAYIZ

Programda konuşan Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise, sendikal anlayışın temelinde toplu sözleşme ve grev hakkı bulunduğunu, bu hakkı almayı ise Memur-Sen’in başardığını söyledi. Hükümeti toplu sözleşme çalıştayına ikna edenin Memur-Sen olduğunu hatırlatan Gündoğdu, “Toplu görüşme masalarında bu sorunun çözümünün olmayacağını söyledik ve geniş katılımlı bir çalıştay düzenlenmesini istedik. Abant Çalıştayı, bu talebimiz üzerine gerçekleşti. Diğer konfederasyonlar, çalışmaya katılmayarak, kendileri ile çeliştiler. Daha sonra biz kendi çalıştaylarımızı düzenledik. Referandumda da toplu sözleşme hakkımız elde edildi. Şimdi de, Toplu Sözleşme Hakkı’nın yasal düzenlemesi üzerine çalışıyoruz. Çok sayıda çalıştay gerçekleştirdik. Bunların sonucu hazırladığımız taslakları da Devlet Personel Başkanlığı’na sunduk” şeklinde konuştu.

GÜNDOĞDU'DAN YARGITAY'A GÖNDERME

Ceza Muhakemesi Kanununun (CMK) 102. maddesi kapsamındaki tahliyeleri değerlendiren Gündoğdu, bazılarının 'Ergenekon sanıkları söz konusu olunca 2 yıl çok fazla, başkaları söz konusu olunca 5 yıl az' dediğini anlattı. Tutukluluk sürelerini değerlendirirken, eski DİSK Genel Başkanı Kemal Türkler'in öldürülmesine ilişkin davanın 30 yılda sonuçlandırılamayarak, zaman aşımına uğradığına dikkati çeken Gündoğdu, “kamu vicdanının, yasamanın yürütmeyle kavga ettiği değil; yasamanın yürütmeye, yürütmenin de yasamaya destek verdiği bir tablo arzuladığını” ifade etti.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :