Şivan Perver Hainleri Açıkladı..!

Şivan Perver Hainleri Açıkladı..!

Kürt sanatçı Şivan Perver, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile görüştüğü için PKK ve BDP tarafından ‘hain’ ilan edilmesine sert tepki gösterdi.

Avrupa’da yaşayan ünlü Kürt sanatçı Şivan Perver, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ile görüştüğü için PKK ve BDP tarafından ‘hain’ ilan edilmesine sert tepki gösterdi. Perver, “Yapılan hizmetlerin kadri kıymeti biliniyor. Bunları başımız üstünde tutuyoruz. Sabırla. Ama biz sabrettikçe üzerimize geliniyor. Saldırılıyor. Ayıptır ayıptır. Ben onları uyarıyorum. Kürt halkından utanın ve özür dileyin. Kimseyi hain ilan etmeye hakkınız yoktur. Eğer bir hain varsa o da başkalarını hainlikle suçlayanlardır. Bunu iyi bilsinler. Şivan Perver hiçbir zaman kendi gerçeğinden, kendi inancından vazgeçmez. Ben dün ne idimse bugün de oyum, yarın da oyum.” dedi.
    Kendisi hakkında karalama kampanyası başlatıldığını söyleyen Perver, 'hain' ve 'işbirlikçi' söylemlerine sert tepki gösterdi. Demokratik açılıma verdiği destekle bilinen Perver, 40 yıldır şarkı söylediği için çok iyi tanındığını, ateşten gömleği giyerek haksızlıklara karşı durduğunu kaydetti. Perver, “Kürt ve Kürdistan yasaktı. Ama ben o yasağı yırttım. Siz de bunu biliyorsunuz. Ülkemizde çok şey yaşandı. Zaten dört parçaya bölünmüş. Her parçada farklı bir zulüm var. O Ortadoğu'nun cennet ülkesi Mezopotamya ülkesi. Birçok millet geldi gitti ama Kürtler burada kaldı ve direndi. Biz iyi direndik ama düşmanlarımız da bize karşı iyi direndiler. Biz direnişle yaşamımızı devam ettirdik. Biz bütün acı ve ızdıraplarımızı masal ve hikayelerimizi, aşk ve sevdamızı, mücadelemizi ve sıkıntılarımızı, hem sorunlarımızı hem güzelliklerimizi şarkılarda dile getirdik. Ben de o sanatçılardan biriyim. Ben dünyayı görmüş, iyi karakterize etmiş Kürdistan'ın şartlarına göre inançla şarkılarını söyleyen bir sanatçıyım. Benim inancım var ve çok yüksek.” diye konuştu.

    “KİMSE BENİ KORKUTMASIN BENİM İNANCIM 50 MİLYON KÜRDÜN İNANCIDIR”
    Direnmeyen milletlerin tarihte yenildiğini ve yok olduklarını dile getiren Perver, “İnsanların yaşam sistemini oluşturan insanın kendisidir. Eğer kapasitesi yoksa hayatı anlayamazsa hiçbir zaman sorunlarını çözemez. Evet ülkemiz dört parçaya ayrılmış ama acaba suç sadece karşı tarafın mı? Hayır suç bizde de var. Biz bir araya gelemedik. Çoğu zaman küçük şeyler için birbirimizi kolayca harcadık. Aynı şey bugün benim de başıma geliyor. Deniyor ki kırk yılın emeğini boş şeyler yüzünden kurban et. Ama şunu iyi bilin ki kimse beni teslim alamaz. Ben inançlıyım hem de çok büyük bir inanç bu. Bu Kürdistan'ın ruhunu ve geleceği süsleyecek bir inanç. Kimse beni korkutmasın. Benim inancım 50 milyon Kürt'ün inancıdır. Barış kardeşlik ve dostluk inancıdır. Kim olursa olsun bir insan bir insana selam verdiğinde insan o selamı alır. Merhaba diyene merhaba diye cevap verir. Dostluk elini uzatanların dostluk elini tutuyor. Biz Kürtler geleneklerimize bağlıyız ve bunlarla saygınız. Misafirperveriz. Kapımıza geleni misafir ederiz geri çevirmeyiz ama insan kendi gerçeği üzerinde de durur ve bunu korur.” şeklinde konuştu.

    “BAZILARI KENDİLERİNE KRAL ZANNEDİYOR”
    “Kırk yıllık bu hizmet ve çalışmanın, tecrübenin içinde bazen öyle kişiler çıkıp kendini kral veya padişah zannedip, bana sormadan bir şey yapamazsınız" dediklerine işaret eden Perver sözlerini şöyle sürdürdü:     "Hayır hayır unutmayın ki biz sanatçıyız. Bazen oluyor ki sanatçılar inançlı oldukları için insanların yaşam sistemlerinin kanun ve kaidelerini oluşturuyor. Doğrularından hiçbir zaman vazgeçmediklerinden dolayı. Ben de doğrularımdan vazgeçmem. Mezopotamya'ya sahip Kürdistan'ı yeniden modern bir şekilde imar edip süslemek için. Ddiyaloğun olmaması halinde onlarla dostluklar kurulamaz. Ve birbirimize saldırırız. Diyalog oluştuğunda herkes kendi doğrularını konuşabilir ve bunları koruyabilir. Bundan dolayı izniniz olsun, bize güveniniz de olsun. Biz bu ülkenin ve milletin değerlerini satacak kişiler değiliz. Biz alınmayız da satılmayız da. Bazı şeyler vardır ki ne alınır ne satılır. Kürdistan ne alınır ne satılır. Bundan dolayı oraya buraya saldıran arkadaşlarını öldüren kendisini Kürdistan'ın sahibi gören kişilere kulak vermeyin. Bu doğru değildir.”

    "ÖNDERLİK YAPANLAR ÖNCE KÜRTÇE ÖĞRENSİN SONRA BİZE SALDIRSIN"
    Perver şöyle devam etti: “ Ben halkımı ve ülkemi çok seviyorum. Kürdistan kanımdır, kanıma işlemiştir. Ben bununla da öleceğim. Halkımın sevgisi kanıma işlemiş. Biz bu kanla bu sevgiyle hareket etmezsek başarılı olamayız. Bundan dolayı insanın insanlığın emeğin kıymetini bilin. Millet olmak bu şekilde oluşuyor. Siz yazarlar daha Kürtçe konuşamıyor ve yazamıyorsunuz. Ayıptır size. Aklınız tutulmuş ve karışmış, Türkçe yazıyorsunuz. Bir de bize mi saldırıyorsunuz? Ayıptır! Önderlik yapan yazarlık yapan kişilerin öncelikle Kürtçe'yi iyi öğrenmeleri gerekiyor. Kürdistan tarihini iyi bilmeli halkını iyi tanımalı dost ile düşmanı birbirinden ayırabilmelidir. Tırşıkçı olmayın, dalkavukluk yapmayın. Ayıptır. Bundan dolayı ben halkıma sesleniyorum. Onlardan hesap sorun. Yeter artık mili bir hizmet yapsınlar. Acele etsinler sanatçı aydın bütün siyasi güç ve hareketler bütün yurtseverler ulusal bir ilişki kursunlar ve mili bir hizmet yapsınlar. Yeter artık bu yanlışlar yeter. Hesap sorun ve özür isteyin. Temiz kalpli herkese selam ve saygılarım. Siz emin olun ben ülkemi ve halkımı seviyorum."

Etiketler :