Bundan niye gocunuyorlar?

Bundan niye gocunuyorlar?

Akit Gazetesi İcra Kurulu Başkanı Mustafa Karahasanoğlu, gündeme bomba gibi düşen "Sivas haberi"ne karşı eylem yapan CHP’lilere çok sert cevap verdi:

“Duyarlı Toplum Platformu” adı altında gazetelerinin basıldığı matbaanın önünde basın açıklaması yapan Cumhuriyet Halk Partililerin cahil olduklarını açıkladı.

Karahasanoğlu, “Duyarlı Toplum Platformu” adına CHP İstanbul Eski Milletvekili Çetin Soysal'ın, Yeni Akit gazetesinin Sivas olaylarına ilişkin yaptığı haberlere yönelik iddialarına basın açıklamasıyla anında cevap verdi.

Gazetelerinin basıldığı matbaanın önünde basın açıklamasında bulunan Mustafa Karahasanoğlu, CHP'nin yaptığı basın açıklamasının gazetenin adresinde yapılmadığını belirterek, “Şu anda buraya Akit gazetesini protestoya gelen arkadaşlar, gazetenin adresini bilemeyecek kadar, gazeteyi açıp künyesine bakıp öğrenemeyecek kadar cahildirler; bu insanları aslında muhatap olarak kabul etmiyoruz” dedi.




Mustafa Karahasanoğlu, Sivas'ta 19 sene önce ‘37 can orada yandı' denildiğini hatırlatarak, “Ben şerefimi ortaya koyarak söylüyorum ki, oradaki 37 kişi yanarak can vermedi. Bunlardan bir bölümü kurşunlanarak öldürüldü. Dolayısıyla bizim yapmak istediğimiz hakikatin ortaya çıkmasıdır. Gerçekten orada insanlar yanmışsa, ‘otopsi yapılsın' diyoruz. Bu gerçek ortaya çıksın. Ama yanmadıysa, kurşunla vurulduysa, bunları kurşunla vuran kimlerse, bunların ortaya çıkmasını istiyoruz. Bundan niye gocunuyorlar? Çünkü biliyorlar ki, kendi ağababaları kurşunlayanlar arasından çıkacak. Ama biz kimseye pabuç bırakacak değiliz” diye konuştu.

KARAHASANOĞLU NET KONUŞTU

Mustafa Karahasanoğlu, gazetelerinin basıldığı matbaanın önünde yaptığı basın açıklamasında şunları söyledi:

“Sayın Basın Mensupları,

Şu anda buraya Akit gazetesini protestoya gelen arkadaşlar gazetenin adresini bile araştırıp öğrenemeyecek kadar ciddiyetsiz arkadaşlardır. Çünkü burası gazetenin adresi değil sadece Akit gazetesinin basıldığı bir matbaadır. Dolayısıyla gazete ile hiçbir şekilde yakından uzaktan alakası olmayan bir adrese gelip, bu gösteriyi yapmaları biraz önce bahsettikleri özgürlükle alakalı değildir.

Bu şirketin burada bir onuru vardır. Çevrede bu şirketi tanıyorlar. Bu matbaa ne yaptı da bu tip gösteriler yapılıyor diye ister istemez merak edecekler. Dolayısıyla yaptıkları hareket fevkalade yanlış bir harekettir ve cehaletin bir göstergesidir. Buna ilaveten de başkalarının haklarına tecavüzdür.

Sivas'ta 19 sene önce ‘37 can orada yandı' diyorlar. Ben şerefimi ortaya koyarak söylüyorum ki; oradaki 37 kişi yanarak can vermedi. Bunlardan bir bölümü kurşunlanarak öldürüldü. Dolayısıyla bizim yapmak istediğimiz hakikatin ortaya çıkmasıdır. Gerçekten orada insanlar yanmışsa, otopsi yapılsın diyoruz. Bu gerçek ortaya çıksın. Ama yanmadıysa, kurşunla vurulduysa, bunları kurşunla vuran kimlerse bunlar ortaya çıksın istiyoruz. Bundan niye gocunuyorlar? Çünkü biliyorlar ki, kendi ağababaları kurşunlayanlar arasından çıkacak. Ama biz kimseye pabuç bırakacak değiliz.

Bunun mücadelesini sonuna kadar devam ettireceğiz. İstedikleri kadar basın açıklaması yapsınlar, istediklerini söylesinler. Gazetenin adresini tesbit edemeyecek kadar, gazeteyi açıp künyesine bakıp öğrenemeyecek kadar cahil olan bu insanları aslında muhatap olarak kabul etmiyoruz.”

 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.