Madımak için yeni soruşturma başlatıldı

Madımak için yeni soruşturma başlatıldı

Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliğince açılan soruşturma kapsamında olayın örgüt bağlantısı araştırılacak

Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığınca daha önce başlatılan soruşturma klasörleri de Malatya Adliyesine gönderildi

 
Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Başsavcı Vekilliği, 2 Temmuz 1993'te meydana gelen Sivas Olaylarıyla ilgili yeni bir soruşturma başlattı.
 
Olayla ilgili çalışma başlatan Malatya Özel Yetkili Başsavcı Vekilliği, Erzurum Özel Yetkili Başsavcılığı'ndan gelen klasörleri de alarak yeni bir soruşturma açtı.
 
Savcılık, soruşturma kapsamında örgüt bağlantısı da dahil olmak üzere, olaya adı karışan kişileri araştıracak. Açılan soruşturma özel yetkili savcılardan Şeref Gürkan, İsmail Aksoy veya Mehmet Badem tarafından yürütülecek.
 
Malatya Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığından alınan bilgiye göre, açılan soruşturmada zaman aşımı sorunu bulunmuyor. Olayın yaşandığı tarih itibariyle soruşturmaya bir engel olmadığı kaydedildi.
 
Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu'nun (HSYK) kararıyla Sivas Adliyesi tarafından yürütülen ''CMK 250. madde'' kapsamındaki soruşturma ve davalar Malatya Adliyesine bağlanmıştı.
 
Karar üzerine daha önce Sivas'ın bağlı bulunduğu Erzurum Adliyesi CMK 250. maddeyle görevli birimde bulunan 150 soruşturma dosyası da Malatya'ya gönderilmişti.
 
Sivas'ta 2 Temmuz 1993'te 37 kişinin yaşamını yitirdiği olaylara ilişkin Ankara'da açılan ana davanın dışında olayın aydınlatılmasına yönelik Erzurum Özel Yetkili Cumhuriyet Savcılığınca da soruşturma başlatılmıştı.

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.