Sivas'ta 100 öğrenci zehirlendi

Sivas'ta 100 öğrenci zehirlendi

Sivas'ın Suşehri ilçesinde gıda zehirlenmesi şüphesiyle hastaneye kaldırılan yaklaşık 100 öğrenciden 26'sının tedavisi sürdürülüyor.

Alınan bilgiye göre, ilçe merkezi Karşıyaka Mahallesi'ndeki Karşıyaka İlköğretim Okulu'nda taşımalı sistemle eğitim gören ve ders sırasında mide bulantısı, kusma, karın ağrısı ve baş dönmesi gibi şikayetleri üzerine okul idarecileri ve öğretmenlerce gıda zehirlenmesi şüphesiyle Suşehri Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaklaşık 100 öğrenciden 26'sının tedavisi devam ediyor.

Hastaneye yatırılan 11'i kız 26 öğrencinin sağlık durumunun iyi olduğu, ancak öğrencilerin şikayetlerinin devam etmesi nedeniyle gözlem altında tutulduklarını ifade eden yetkililer, diğer öğrencilerin ise ayaktaki tedavilerinin ardından taburcu edildiğini kaydetti.

Gıda zehirlenmesi şüphesinin araştırılacağını belirten yetkililer, bu nedenle öğrencilerin öğlen yemeğinde okulun yemekhanesinde yedikleri bulgur pilavı, kuru fasulye ve yoğurttan numuneler alındığını bildirdi.

Öte yandan, çocuklarının rahatsızlandığını duyan veliler hastaneye geldi. Veliler, çocuklarının sağlık durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :