'Siyaset misyondur, meslek değil'

'Siyaset misyondur, meslek değil'

Başbakan Ahmet Davutoğlu, kadın adaylar tanışma toplantısında konuştu. Davutoğlu konuşmasında kadınların toplum için önemine dikkat çekerken 'Bosna savaşında şehit haberi verirken kadınların duruşu ile erkeklerin nasıl yıkıldığını gördüm. Eğer kadınlar ay

Davutoğlu'nun açıklamalarından satırbaşları:

Ben ilmi bir makale yazarken dünyaya kapanırım. Bunu çocuklarım bildiği için bir iş için izin alacaklarsa o durumda gelir benden izin alırlar. Bundan birkaç sene önce bir restorantta yemek yerken Sare Hanımın telefonu çaldı ve Sare Hanım telefonla konuşurken ayağa kalkıp yürümeye başladı ve elinde telefon varken o lokantadaki tabloları düzeltmeye başladı. Ben şuna inanıyorum siz Meclis'teki işinizin yanında evinizi de aksatmayacağınızdan eminim.

 

"KADINLAR AYAKTAYSA TOPLUM AYAKTADIR"

Şunu unutmayın siyaset meslek değil, misyondur. Görevinizi yapıp tıpkı bir askerlik gibi günü geldiğinde hayatınıza geri döneceksiniz. Ben savaş şartlarında birçok kadın gördüm. Bosna savaşında şehit haberi verirken kadınların duruşu ile erkeklerin nasıl yıkıldığını gördüm. Eğer kadınlar ayaktaysa toplumda ayaktadır.

 

99 KADIN ADAY - 99 ESMA-ÜL HÜSNA

 

99 kadın adayımız var ve 99 Esma-ül Hüsna'dır. 99 güzel ismimiz var. Yüzde 4 idi 2002'de temsil. şimdi yüzde 14'e çıkardık. Kadın adaylarımız seçilebilecek yerden gösterildi. İnşallah hep beraber Meclis'e gireceğiz.

 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.