Siyasete Müdahale Planı Kimin İşi?

Siyasete Müdahale Planı Kimin İşi?

‘Milli İradeye Darbe Planı’nın devreye sokan ekip deşifre edildi!

ETÖ soruşturmasında ortaya çıkan Sarıkız, Ayışığı, Yakamoz ve Eldiven kodlu planların deşifre olmasının ardından, aynı ekibin deşifre olmayan kanadı tarafından ‘Milli İradeye Darbe Planı’nın devreye sokulduğu ortaya çıktı
Org. Şener Eruygur ve Org. Hurşit Tolon’un başını çektiği darbe yanlısı ekibin planlarının suya düşmesinin ardından, aynı gruba bağlı deşifre olmayan bir başka kolun devreye girdiği ortaya çıktı. Her iki darbeci paşanın eski ekibinden olduğu öne sürülen grubun önce 27 Nisan muhtırasını devreye soktukları, ardından da Albay Dursun Çiçek imzalı ‘darbe planı’nı yazmaya başladıkları öğrenildi.

Aslan Değirmenci’nin haberi

Vakit’e konuşan bir Kurmay Albay, şok iddialarda bulundu. Ordudaki derin bürokrasiye dikkat çeken Albay söz konusu ‘irtica eylem planı’nın ETÖ sanıkları Org. Şener Eruygur ve Org. Hurşit Tolon’a bağlı bir ekip tarafından yazıldığını öne sürdü.
O PLANLAR DARBENİN DÖRT AYRI KOLUDUR
Askeri bürokrasi içinde Eruygur ve Tolon’un etkisinin sürdüğüne vurgu yapan Kurmay Albay, “Sarıkız, Ayışığı, Yakamoz ve Eldiven kod adlı planlar ayrı ayrı darbe planları değildir. Bunlar, hazırlanan darbe ortamının ayrı ayrı kollarıdır. Çok güçlü bir hareket olması için aşamalara bölünmüştür. Her planın aşaması farklıdır” dedi.
İNANILMAZ İFŞAAT
Söz konusu planların aşamalarını da anlatan Kurmay Albay, “Sarıkız planının amacı basını ele geçirmek ve ciddi bir destek almaktır. Bu destek sayesinde hem kamuoyu sürece hazırlanacak hem de darbeye gelecek muhtemel tepkiler kırılacaktır. Hazırlık aşamasında hükümet karşıtlığı ile bilinen işçi ve sivil toplum örgütleri de hareketlendirilecek, sokak eylemlerine hız verilecektir. Ayışığı planının çerçevesi ise çok farklıdır. Bu sürecin amacı içeride darbeye karşı olan komutanları hedef almaktır. Onların yıpratılması için ciddi çalışmaların yapılması ve istifalara giden kapıların sonuna kadar açılması esas olandır. Bir taraftan içeride bu çabalar sürerken AK Parti içerisinde de muhalif bir kadro oluşturma çalışması başlatılacaktır. Yakamoz planı ise daha çok darbe sonrasını düşünmektedir. TSK içerisinde darbe sonrası oluşturulacak yeni komuta kademesinin şeklini belirlemeye yönelik çalışmalardır. Planın son aşaması olan Eldiven ise sonuca erdirilen darbe planı sonrası dağıtılacak koltukları belirlemektedir. Ve sonrasında siyasete nasıl bir yol çizileceğini ortaya koyan planın adıdır. Bu plan ile devlet kadrolarının içinin boşaltılması ve yeni bir yapılandırılmaya gidilmesi esas olandır” diye konuştu.
4 AŞAMALI PLAN İÇERİDEN VE DIŞARIDAN ENGELLENDİ
Tüm planları, içeriden ve dışarıdan ciddi bürokratların engellediğini vurgulayan söz konusu Kurmay Albay, “İçeride ve dışarıda sağlam bir kadronun direnişi sonucunda 4 aşamalı plan gerçekleştirilemedi. Aşamaların bazılarına geçilse de dik duran siyaset, yolları tıkadı. Süreç tıkanınca ve planlar basında deşifre edilince bu kez hedefleri bildiri olmuştu. Aynı grup muhtıra ile siyaseti şekillendireceklerine inanarak ciddi bir çalışma başlattı. Deşifre olan darbe planındaki başarısızlık onları az da olsa iğdiş etmiş, ancak hedeflerinden döndürmemişti. Çünkü deşifre olan ekibe hem yürekten bağlılıkları vardı hem de kendileri halen içeride ciddi bir soruşturma ile muhatap değillerdi. Hatta dışarıda darbe planı ile suçlananların halen içeriden koruma ve kollama refleksi ile desteklendiklerini görmek, bu ekibi cesaretlendirmişti. Bu cesaret onları içeride bildiriye yönlendirmiş ve oluşturdukları güçlü lobi sonucunda 27 Nisan muhtırası çıkmıştır. 27 Nisan muhtırası da milletin iradesine takılınca tek çare ‘irtica eylem planı’ olmuştur” dedi.

Kaynak:Haber Kaynağı

Etiketler :