Siyer-i Nebi Dergisi 17. Sayısı ile karşınızda!

Siyer-i Nebi Dergisi 17. Sayısı ile karşınızda!

Siyer-i Nebi Dergisi yeni sayısında Peygamber Efendimizin İslam’a Açık Davetinin ilk adımını: yakın akrabaların Hakk’a davetini, ‘Önce En yakın Akrabalarını uyar’ ayeti çerçevesinde ele alıyor.

 

Bu zorlu süreçte Hz. Peygamber (sas) ve yanındakileri neler bekliyordu? Rasûlullah’a akrabalarının tepkisi neler oldu? O’nun yanında kimler yer aldı? Hz. Peygamber’in (sas) yaşadıkları, bizlere davet üslubumuz konusunda neler öğretmekte? Akrabalarımızla ilişkilerimiz nasıl olmalı?

Siyer-i Nebi dergisi tüm bu sorulara Temmuz-Ağustos’12 sayısında cevap arıyor. 

“Siyer-i Nebi Dersleri” ile Mutlu BİNİCİ, Hz. Peygamber’in (sas) yaşadıklarını ve akrabalarıyla olan diyaloğunu kendine has üslubuyla âdeta bizlere yaşatıyor. Prof. Dr. Mehmet Yaşar KANDEMİR Hocamız İslamî davette tatlı dil, güler yüzün önemine dikkat çekerken; Hatice TURAN, Hz. Peygamber (sas)’in yumuşak ve merhametli üslubuna rağmen karşısındakilerden gördüğü sert tepkiyi anlatıyor.

Ramazan’ı idrak ettiğimiz bu rahmet dolu günlerde Prof. Dr. İsmail L. ÇAKAN Hocamızın, M. Nihat MALKOÇ ve Muhammed Fesih KAYA’nın Ramazan’a dair birbirinden etkileyici yazılarının yanısıra Nureddin YILDIZ Hocamızın bu güzel yaz günlerini değerlendirme konusunda öğütlerini derginin bu sayısında bulacaksınız.

Abdullah YILDIZ, Ali ERDOĞDU, Adem SARAÇ, Erol DEMİRYÜREK, Halid AKILLI, Osman SÜNGÜ, Umut AĞBAYRAM gibi birbirinden değerli hocalar; Afra GÖRÜCÜOĞLU, İrem ÇIKRIKÇIOĞLU, Sümeyye OLGAÇ ve Reyhan KIVLIĞ gibi genç yazarların yer aldığı bu sayıda İbrahim ŞAŞMA Beyefendi’nin “Siyer-i Nebi Dergisi 2012 Kutlu Doğum Kompozisyon Yarışması”nda ikincilik kazanan yazısı da yer almakta…

Siyer-i Nebi Dergisi ile ilgili bilgi almak için iletişim bilgileri: 

 

SİYERİ NEBİ DERGİSİ İRTİBAT

Adres: CUMHURİYET MH. FATİH CD. TENHA SK. NO:18 D:2 – KARTAL/İSTANBUL

Gsm: 0553 278 24 53

 HYPERLINK "mailto:siyerinebidergisi@hotmail.com" \t "_blank" siyerinebidergisi@hotmail.com 

 HYPERLINK "http://www.siyerinebi.com" www.siyerinebi.com 

Etiketler :
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.